Τα ΜΑΤ θα έχουν κάμεραμαν που θα κρατάει κοντάρι 3 μέτρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020

Τα ΜΑΤ θα έχουν κάμεραμαν που θα κρατάει κοντάρι 3 μέτρων

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ εξοπλίζονται με κάμερες!
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θα ενισχύσουν τα ΜΑΤ με 20 κάμερες υψηλής ευκρίνειας και έξι αναμεταδότες εικόνας για να στέλνουν απευθείας τα πλάνα που καταγράφουν.
Σε ρόλο «κάμεραμαν», ένας από τους αστυνομικούς σε κάθε διμοιρία θα κρατάει ένα… πτυσσόμενο κοντάρι ύψους 3 μέτρων, αντί για τον συνηθισμένο εξοπλισμό του με ασπίδα και γκλοπ. Σκοπός της καταγραφής οπτικοακουστικού υλικού, είναι να αποδειχθεί η πραγματικότητα στις δικαστικές υποθέσεις που αφορούν αστυνομική βία.
Στις προτάσεις που συζητήθηκαν στην αρχή, ήταν το ενδεχόμενο να φέρουν κάμερες πάνω στις στολές τους, όλοι οι ανδρες που υπηρετούν σε ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, όμως κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο να υλοποιηθεί με το κόστος να είναι ιδιαίτερα υψηλό για υπουργείο.
Μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ύστερα από τις πρόσφατες καταγγελίες για αστυνομική βία, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία υποστήριζαν ότι είναι αναγκαίο να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των ανδρών της τάξης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες