ΠΕΡΑΧΩΡΑ - Η Εγκατάλειψη και Απαξίωση του χωριού δεν έχει τέλος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2020

ΠΕΡΑΧΩΡΑ - Η Εγκατάλειψη και Απαξίωση του χωριού δεν έχει τέλος

Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος

Το οδοιπορικό μας σε όλες τις περιοχές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, που ξεκίνησε πριν 10 ημέρες, συνεχίζεται καθώς βρεθήκαμε στην Περαχώρα, για να διαπιστώσουμε εάν τα όσα είχαν λεχθεί από αρμόδιους του Δήμου και εκτελούντες το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του οδικού του χωριού, ισχύουν.

Είχαμε περιγράψει την όλη κατάσταση που επικρατούσε και περιμέναμε να είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης ασφάλτου στα ανοίγματα των δρόμων.

Σήμερα, Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 16:00΄, η εικόνα που συναντήσαμε ήταν άκρως απογοητευτική. Οι αφύλακτες και χωρίς καν σήμανση παγίδες "θανάτου" παραμονεύουν σε σχεδόν όλο το μήκος και πλάτος του οδοστρώματος. Τα ανοίγματα είναι πιο βαθιά και ο κίνδυνος, να προκληθούν τροχαία ατυχήματα ή σωματικές βλάβες σε πεζούς, είναι μεγάλος, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο παρακάτω φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε, επικείμενου μάλιστα και του Σαββατοκύριακου που αυξάνεται η κυκλοφορία.

Επικοινωνήσαμε με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' Ιωάννη Καραπανάγο, ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά:

''Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται πλέον έντονα γιατί δεν τηρείται το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ασφάλτου, όπως επικαλούνται οι αρμόδιοι του Δήμου αλλά και οι  εκτελούντες το έργο. Αναρωτιόμαστε, δεν υπάρχει επίβλεψη και δεν αντιλαμβάνονται, αρμόδιοι και εκτελούντες το έργο,  τους κινδύνους ασφαλείας που εγκυμονεί η όλη κατάσταση; 

Ταυτόχρονα η υπομονή μας εξαντλείται γιατί σε πολλά σημεία έχουν μετατρέψει τους χώρους έξω από τα σπίτια μας σε μάντρες οικοδομικών υλικών, με αποτέλεσμα να μην τολμούμε να ανοίξουμε ούτε τα παράθυρα των σπιτιών μας, λόγω σκόνης, εδώ και εβδομάδες. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι δε υπάρχει κανένας έλεγχος και κανένας σεβασμός''.   


Καθώς αν και πλέον με την Δημοτική Αρχή Γκιώνη έχουμε μάθει να τα περιμένουμε όλα, εντούτοις μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η εγκατάλειψη αυτού του γραφικού και ιστορικού χωριού του Δήμου μας, φέρνοντας στο μυαλό σκέψεις όπως ότι ο Δήμος, για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, προσδοκά την τιμωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του. Ευελπιστούμε ότι οι υπεύθυνοι με την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος θα διαψεύσουν τις σκέψεις μας.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες