Αναστάτωση με Οχιά σε Παιδική Χαρά (ΦΩΤΟ) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020

Αναστάτωση με Οχιά σε Παιδική Χαρά (ΦΩΤΟ)

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες σε παιδική χαρά μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου και Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη, όταν περίοικοι εντόπισαν σε κάγκελα της εγκατάστασης μια οχιά.

Η αντίδραση ήταν άμεση και κλήθηκε τόσο η Άμεση Δράση όσο και η Πυροσβεστική ώστε να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση του ερπετού.

Για την απομάκρυνση της οχιάς τελικά κλήθηκε εθελοντής από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, που πήρε το ερπετό και το μετέφερε σε άλλο περιβάλλον.

Όπως αναφέρει ο ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης, η εν λόγω αρσενική οχιά είχε κάνει την εμφάνιση της και πέρυσι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να απομακρυνθεί.

«Από φωτογραφίες που έλαβα πέρυσι και τις συνέκρινα με φετινές κατάλαβα ότι πρόκειται για το ίδιο φίδι», εξηγεί ο κ. Στραχίνης, καθώς όπως λέει υπάρχουν ορισμένα σημεία στο επάνω στο δέρμα του φιδιού όπως το δακτυλικό αποτύπωμα στον άνθρωπο, τα οποία και βοηθούν τους ειδικούς να ταυτοποιούν τα ερπετά.

«Το συγκεκριμένο φίδι βρέθηκε εκεί είτε από το ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή, είτε μεταφέρθηκε από κάποιο αυτοκίνητο στο οποίο είχε κρυφτεί από σημείο της υπαίθρου»μ σημειώνει ο ερπετολόγος.

Ο Ηλίας Στραχίνης ήρθε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωκράτη Δημητριάδη και συμφωνήθηκε ο χώρος να περιφραχθεί με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αποτρέπει την είσοδο φιδιών στην παιδική χαρά που παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι ο καθαρισμός του παρακείμενου ρέματος από τη βλάστηση δεν είναι ενδεδειγμένη λύση καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με αύξηση της παρουσίας τρωκτικών, ερπετών και κουνουπιών.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Δημητριάδη αύριο θα αποσταλεί έγγραφο στην περιφέρεια και την ΕΥΑΘ παγίων προκειμένου να καθαριστεί το ρέμα το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα της




Πηγή φωτογραφίας: Γιάννης Ντομπρίδης/facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες