Εντοπίστηκε νέο είδος γρίπης στην Κίνα - Φόβοι για νέα πανδημία - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020

Εντοπίστηκε νέο είδος γρίπης στην Κίνα - Φόβοι για νέα πανδημία

Παγκόσμια ανησυχία: Εντοπίστηκε νέο είδος γρίπης στην Κίνα - Φόβοι για νέα πανδημία
Σε εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται για την ανθρωπότητα ο φόβος μιας νέας και πιο θανατηφόρας πανδημίας καθώς εντοπίστηκε στην Κίνα ένα νέο στέλεχος γρίπης, το οποίο είναι φονικό και μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους!

Όπως αναφέρει το BBC, ο ΠΟΥ έχει σημάνει συναγερμό για το νέο στέλεχος, το οποίο ονομάζεται G4 E4 H1NI και εντοπίστηκε στα γουρούνια. Είναι παρεμφερές με την γρίπη του 2009, ωστόσο οι ερευνητές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία μόλυνσης σε εργαζόμενους σε σφαγεία και χοιροστάσια. Ο ιός μπορεί να μεγαλώσεις και να πολλαπλασιαστεί στα κύτταρα των ανθρώπων, κάτι που κάνει το ενδεχόμενο πανδημίας, μακρινό, αλλά υπαρκτό.

Από τα ήδη γνωστά εμβόλια, κανένα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται αποτελεσματικό με τις έρευνες να έχουν ξεκινήσει από τώρα.

Τα... γουρούνια, η νέα απειλή για την ανθρωπότητα
«Αυτή την στιγμή όλοι είμαστε απασχολημένοι με τον κορονοϊό. Δεν πρέπει να αφήσουμε όμως από την προσοχή μας τους μελλοντικά επικίνδυνους ιούς», δήλωσε ο καθηγητής Chang από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Αυτή την στιγμή ο G4 E4 H1N1, δεν μοιάζει με άμεσο πρόβλημα ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι ο βαθμός θνησιμότητας, ο οποίος θα είναι αρκετά υψηλότερος από εκείνον του covid-19 σε περίπτωση που ξεσπάσει νέα πανδημία.

Να θυμίσουμε πως η πανδημία του 2009, η «γρίπη των χοίρων» δεν αποδείχτηκε τόσο θανατηφόρα όσο ανέφεραν οι αρχικές εκτιμήσεις καθώς οι άνθρωποι είχαν ένα είδος ανοσίας, επειδή τα στελέχη έμοιαζαν με εκείνα της γρίπης.


Παγκόσμια ανησυχία: Εντοπίστηκε νέο είδος γρίπης στην Κίνα - Φόβοι για νέα πανδημίαPost Bottom Ad

Responsive Ads Here