“Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα” που …πέρασε το 1958 από τους Αγίους Θεοδώρους [Βίντεο & Φωτο] - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

“Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα” που …πέρασε το 1958 από τους Αγίους Θεοδώρους [Βίντεο & Φωτο]

Σκηνές μιας επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίας που προβλήθηκε τη σεζόν 1958-1959 και έκοψε 41.641 εισιτήρια, ήρθε στην 10η θέση σε 51 ταινίες, διαδραματίστηκαν στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Η ταινία “Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα” (An Italian in Greece) είναι στην Ελληνική, Ιταλική και Αγγλική γλώσσα.

Η πλοκή της αφορά έναν νεαρό καρδιοκατακτητή που ερωτεύεται μια Ιταλίδα σπουδάστρια η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα.

Όταν εκείνη ανακαλύπτει ότι δεν είναι ζωγράφος, αλλά ο κακομαθημένος γιος ενός πλούσιου επιχειρηματία, θα τον απορρίψει.

Εκείνος όμως θα επιμείνει και, μετά από πολλές αστείες καταστάσεις, θα κερδίσει την αγάπη της.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός αποτελεί το “στολίδι” της νεότερης ιστορίας των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε την 1 Απριλίου του 1885.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης επιθυμούσε εκτεταμένα σιδηροδρομικά δίκτυα στις σημαντικότερες παραγωγικά περιοχές της χώρας, στα όρια που κάλυπτε το 1882, που θα συνδέουν λιμάνια με την τοπική ενδοχώρα.


Στις 17/10/1882 σχηματίζεται από την Γενική Πιστωτική Τράπεζα (Γ.Π.Τ.), μετά από σύμβαση που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση, η εταιρία Σιδηροδρόμων Πειραιώς-Αθηνών-Πελοποννήσου (Σ.Π.Α.Π.) η οποία αναλαμβάνει την κατασκευή και την εκμετάλλευση του δικτύου.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και μέχρι και το 1885 εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική σύνδεση με την Κόρινθο, το 1886 η σύνδεση με Άργος, Ναύπλιο και Μύλους Αργολίδος και το 1887 η σύνδεση με την Πάτρα.

Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα”

Σκηνοθεσία: Umberto Lenzi

Σενάριο: Tersicore Kolosoff , Umberto Lenzi

Φωτογραφία: Giovanni Varriano

Μουσική σύνθεση: Κώστας Καπνίσης

Εταιρία παραγωγής: Φάρος Φιλμ

Ηθοποιοί: Wandisa Guida , Ανδρέας Μπάρκουλης , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Σταύρος Ξενίδης , Τζόλυ Γαρμπή , Φρόσω Κοκκόλα , Tersicore Kolosoff , Μίμης Φωτόπουλος , Θόδωρος Δημήτριεφ , Στέφανος Φωτιάδης , Γιώργος Βελέντζας , Κώστας Φυσσούν , Σταύρος Κλεώπας , Ρούλα Χρυσοπούλου , Γιάννης Σύλβας , Γιάννης Ζησιμόπουλος , Ανδρέας Στάγιας , Νίτσα Αβαταγγέλου , Giorgio Mugnai , Κώστας Ψαράκης , Βαλεντίνη Ρούλη , Δημήτρης Μελίδης , Νάνα Μούσχουρη (τραγούδι) , Richard Henderson , Johnny Wilson

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ταινίας [45:43-48:03]

Πηγή: Αρχείο δημοσιογράφου Αλέξη Τερζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες