Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, Ιουλίου 19, 2020

Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο

Keftedakia-_9_
Ένα φαγητό που θυμίζει τα ανέμελα καλοκαίρια μας μετά τη θάλασσα… Στο τραπέζι μάς περίμενε ψωμί αλειμμένο με σπιτικό πελτέ ενώ κατέφταναν πιάτα γεμάτα κεφτεδάκια και πατάτες που έλιωναν στο στόμα!

Υλικά
Για τον κιμά
100γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
100γρ. κεφαλοτύρι
1 μεγάλο αβγό
1 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες 40 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Για τον κιμά: Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για 10 λεπτά και το στύβετε καλά. Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί με το στυμμένο ψωμί και ζυμώνετε με τα χέρια για 5 λεπτά. Πλάθετε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα.

Για τις πατάτες: Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε με τα χέρια. Τις ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα επάνω από τις πατάτες και ψήνετε για επιπλέον 40 λεπτά στους 180οC.


Keftedakia-_9_



Post Bottom Ad

Responsive Ads Here