ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Πνιγμένη στα χόρτα η Ιστορία του τόπου μας (ΒΙΝΤΕΟ) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Πνιγμένη στα χόρτα η Ιστορία του τόπου μας (ΒΙΝΤΕΟ)


Στον αρχαιολογικό χώρο των Αγίων Θεοδώρων βρέθηκε η Κάμερα του agioitheodoroi.gr και περιηγήθηκε στα μνημεία μαζί με τον εκδότη της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΟΜΜΥΩΝΑ» και του περιοδικού «ΕΙΚΟΝΕΣ» κ. Νίκο Δενδρινό, ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου, με πολυετή ενεργή συμμεετοχή και εμπειρία στο χώρο του πολιτισμού.

Ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος των Αγίων Θεοδώρων, εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης. Τα μοναδικά ευρήματα, βανδαλίζονται από κακόβουλους αδιάφορους ανθρώπους, ενώ ο χώρος βρίσκεται στο έλεος των ζώων και των καιρικών συνθηκών. Οι επεξηγηματικές σημάνσεις και οι πινακίδες έχουν σβήσει, ενώ τα ξερά χόρτα πνίγουν την ιστορία του τόπου μας. Η εμφανής εγκατάλειψη δεν είναι απλώς θέμα φαίνεσθαι αλλά και ουσίας αφού πέραν των άλλων, ο κίνδυνος πυρκαγιάς ελλοχεύει.

Η προστασία, ανάδειξη, συντήρηση και φύλαξη του αρχαιολογικού μας χώρου είναι αναγκαία, όπως αναγκαία είναι και η απρόσκοπτη προσβασιμότητα του χώρου από κατοίκους, επισκέπτες ή μελετητές για την έρευνα και την γνώση της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να λάβει ΤΩΡΑ τα απαραίτητα μέτρα για τη συντήρηση και την προβολή του χώρου, την τουριστική αξιοποίηση και την παιδαγωγική εκπαίδευση των μαθητών, προκειμένου να παραδώσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές την ιστορική κληρονομιά 3000 χρόνων των προγόνων μας.

Είναι κρίμα και άδικο ένας τέτοιος σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος, κόσμημα της πόλης των Αγίων Θεοδώρων αλλά και όλου του Δήμου, να παραμένει επί χρόνια απαξιωμένος και εγκαταλειμμένος, έχοντας καταντήσει χώρος μπάρμπεκιου, φιλοξενίας μεταναστών και εξαρτημένων, υπνωτήριο και ουρητήριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες