Κλειστοί εθνικοί δρυμοί και τα δάση στα Μέγαρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020

Κλειστοί εθνικοί δρυμοί και τα δάση στα Μέγαρα

Το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές εφαρμόζεται σήμερα Παρασκευή 10/7/2020 στις περιοχές που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος ή κατάσταση συναγερμού).

Διαβάστε την ανακοίνωση από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αλεποχωρίου

Η ομάδα μας από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ θα πραγματοποιεί περιπολίες λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου.
Επίσης τέθηκε σε ισχύ η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δρυμούς , δάση και ευπαθείς περιοχές.
Γι’ αυτό η ομάδα προχώρησε σε συνεργασία πάντα με την Π.Υ Μεγάρων και την Τροχαία Μεγάρων στο κλείσιμο εισόδων σε ευπαθείς περιοχές και δάση.
Παρακαλούμε πολύ σεβαστείτε τις απαγορεύσεις.
Προστατέψτε τα δάση.

Μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε το 199 ( χώρις χρέωση )



Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) και για αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ( κατηγορία κινδύνου 3) για την ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
e-megara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες