Πορτογαλία: Νεκρό στέλεχος του πυροσβεστικού σώματος σε δασική πυρκαγιά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουλίου 12, 2020

Πορτογαλία: Νεκρό στέλεχος του πυροσβεστικού σώματος σε δασική πυρκαγιά

Αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς

Αξιωματικός της πυροσβεστικής έχασε τη ζωή του και άλλοι τρία στελέχη του πυροσβεστικού σώματος τραυματίστηκαν χθες Σάββατο (11/7) ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση για να κατασβεστεί δασική πυρκαγιά στην κεντρική Πορτογαλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.


Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας πυρκαγιάς στη χώρα φέτος.

Ο αξιωματικός της πυροσβεστικής ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Σέρα ντα Λούζα ονομαζόταν Ζουζέ Αουγκούστου και είχε τεθεί επικεφαλής ομάδας που επιχειρούσε επί τόπου, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή Τύπου που δημοσιοποίησε το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο αξιωματικός δεν είναι ακόμη γνωστές, σημείωσε ο Λουίς Αντούνες, πρόεδρος του συμβουλίου της Λούζα, πρόσθεσε όμως σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTP ότι έπνεαν «ισχυροί άνεμοι μεταβαλλόμενης κατεύθυνσης» που πιθανόν «έθεσαν σε κίνδυνο» τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος.


Η φωτιά ξέσπασε σε δάσος στην περιφέρεια Κοΐμπρα περί τις 18:00 (τοπική ώρα) και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τρεις ώρες αργότερα, διευκρίνισε ο Αντούνες. Συνολικά επιχείρησαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς 200 πυροσβέστες.

Δασικές πυρκαγιές ξεσπούν σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Πορτογαλία. Πολλοί στη χώρα της Ιβηρικής όμως φοβούνται ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καταστροφικό, εξαιτίας των θερμοκρασιών-ρεκόρ που προβλέπονται και των λιγότερων πόρων που είναι διαθέσιμοι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλά στελέχη του πυροσβεστικού σώματος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι ακόμη νωπές οι οδυνηρές μνήμες των δασικών πυρκαγιών του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2017, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 114 άνθρωποι. Οι πυρκαγιές αυτές ήταν οι πιο πολύνεκρες στην ιστορία της Πορτογαλίας.

Ο πορτογάλος υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντου Καμπρίτα διαβεβαίωνε τον Ιούνιο ότι το πυροσβεστικό σώμα ενισχύθηκε σημαντικά μετά τις πυρκαγιές του 2017, μιλώντας για αύξηση του έμψυχου δυναμικού του κατά 21% τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες