Μεγάλη φωτιά στη Χίο - Μπαράζ πυρκαγιών τις τελευταίες εβδομάδες: Καίνε σκουπίδια οι πρόσφυγες για να απελευθερώσουν χώρο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2020

Μεγάλη φωτιά στη Χίο - Μπαράζ πυρκαγιών τις τελευταίες εβδομάδες: Καίνε σκουπίδια οι πρόσφυγες για να απελευθερώσουν χώρο

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός στη Χίο.
Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός στη Χίο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η φωτιά καίει έκταση με ελαιόδεντρα.

Καίνε σκουπίδια οι πρόσφυγες για να απελευθερώσουν χώρο

Σύμφωνα με το politischios.gr, η Πυροσβεστική έχει κληθεί να παρέμβει σε πάνω από 70 περιστατικά κατάσβεσης πυρκαγιών αλλά και εξακρίβωσης συμβάντων στην ίδια περιοχή.

«Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Υπηρεσία επιχειρεί τουλάχιστον 5-6 φορές την ημέρα, επί καθημερινής βάσης», δήλωσε στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Αιτία των πυρκαγιών κατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, αποτελεί ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στο Κέντρο Υποδοχής αλλά και στις καταπατημένες εκτάσεις περιμετρικά από αυτό.

«Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος σκουπιδιών που έχει μαζευτεί που παρά την καθημερινή περισυλλογή, το πρόβλημα παραμένει», ανέφερε το ίδιο στέλεχος στο politischios, σημειώνοντας ότι ίσως απαιτούνται πιο δραστικές παρεμβάσεις.

Όπως εξήγησε, οι πρόσφυγες και μετανάστες στις περισσότερες περιπτώσεις προχωρούν στην καύση απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος περιμετρικά από τις σκηνές τους αλλά και να μη δέχονται επιθέσεις από τρωκτικά, περιστατικά που καταγράφονται εξάλλου στα ιατρικά συμβάντα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Δυστυχώς είναι μία δύσκολη κατάσταση που απαιτεί επαγρύπνηση αλλά και παρεμβάσεις που άπτονται περισσότερο του πολιτικού παρά του επιχειρησιακού σχεδιασμού», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες η επικινδυνότητα είναι αυξημένη.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες