Μεγάλη φωτιά στους Ραπταίους Καρύστου - Προληπτικά εκκενώθηκε οικισμός - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Ιουλίου 11, 2020

Μεγάλη φωτιά στους Ραπταίους Καρύστου - Προληπτικά εκκενώθηκε οικισμός

Μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ραπταίοι Καρύστου. Λόγω των δυνατών ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς τον οικισμό της Δηλήσου που δεν κινδυνεύει αλλά εκκενώθηκε προληπτικά και οι κάτοικοι μετέβησαν στα Νέα Στύρα
Μεγάλη έκταση πήρε η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Ραπταίοι Καρύστου, λόγω και των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Λόγω των δυνατών Β/ΒΑ ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς τον οικισμό της Δηλήσου που δεν κινδυνεύει αλλά εκκενώθηκε προληπτικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά και από σχετική εισήγηση για ετοιμότητα από την Πυροσβεστική και οι κάτοικοι μετέβησαν στα Νέα Στύρα.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο Αρχηγός του Π.Σ. ενώ επί τόπου επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις με ενισχύσεις από ολόκληρη την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα. Συνολικά επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Αυτή την στιγμή το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα ανάμεσα στους Ραπταίους Καρύστου και στη Δήλησο, ενώ λόγω και των πολύ ισχυρών δυνάμεων που επιχειρούν υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία.
Εντωμεταξύ νέα φωτιά ξέσπασε, αυτή την φορά σε αγροτοδασική έκταση, αποτελούμενη από καλαμιές και ελαιώνες στην περιοχή Ράχη Αχαΐας, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here