Αγία Σοφία: Σήμερα γίνεται τζαμί – Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2020

Αγία Σοφία: Σήμερα γίνεται τζαμί – Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Αγία Σοφία: Σήμερα γίνεται τζαμί – Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα
Ολοκληρώθηκαν χθες οι πρόβες των Τούρκων για την σημερινή «φιέστα» που έχει στήσει ο Ερντογάν, για την μουσουλμανική προσευχή στο ιστορικό ορθόδοξο μνημείο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ από το πρωί αναμένονται περίπου 1.500 άτομα για προσευχή, αλλά η είσοδος θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένα μέτρα, λόγω της διασποράς του κοροναϊού.

«Ζητούμε από τους πολίτες μας να φέρουν μαζί τους 4 πράγματα όταν θα έρθουν στην Αγία Σοφία. Μάσκα, χαλί προσευχής, υπομονή και κατανόηση», ανέφερε χαρακτηριστικά για την σημερινή φιέστα των Τούρκων, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά.

Τα τιρκουάζ χαλιά και οι κουρτίνες που θα καλύπτουν τα ψηφιδωτά
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες. Στο μαρμάρινο πάτωμα του Ναού έχουν στρωθεί τα τιρκουάζ χαλιά. Παράλληλα για να μην φαίνονται τα χριστιανικά ψηφιδωτά, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κουρτίνες οι οποίες θα τα κρύβουν.

«Οι λεπτομέρειες του συστήματος κουρτίνας που θα χρησιμοποιηθεί για το κλείσιμο των τοιχογραφιών και των ψηφιδωτών έχουν αρχίσει να γίνονται σαφείς. Αποφασίστηκε να κλείσουν οι τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά με ένα σύστημα "κουρτίνας πανιού", παρόμοιο με το σύστημα κουρτίνας που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ταινιών» αναφέρουν οι Τούρκοι.

Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα
Στη χώρα μας την ώρα της προσευχής οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα σε μοναστήρια και ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παραστεί αύριο στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών, καλώντας τους πιστούς να ψάλουν μαζί την Υπερμάχω.


Αγία Σοφία: Σήμερα γίνεται τζαμί – Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες