Έρευνα: Αυτές είναι οι σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Ιουλίου 21, 2020

Έρευνα: Αυτές είναι οι σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας

Έρευνα: Αυτές είναι οι σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας της Prorata για τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας. 
  
Μεταξύ άλλων, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco) - σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ - αναδεικνύεται σε σημαντικότερο Έλληνα καλλιτέχνη σε όλο το φάσμα των ηλικιών, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κυριαρχεί στην πολιτική, και ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης αναδεικνύεται στην πλέον ηγετική μορφή της Επανάστασης, ενώ στο μεταξύ τους «διπλό», ο Νίκος Γκάλης υποσκελίζει τον Γιάννη Αντεντοκούμπο.

Πάντως, με εξαίρεση τη Μαρία Κάλλας, που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο χώρο της μουσικής, στις υπόλοιπες κατηγορίες οι γυναίκες δεν βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις παρά το έργο που άφησαν…

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας της Prorata για τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας.

Τι επέλεξαν οι Έλληνες

Ο Μάνος Χατζηδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης αναδεικνύονται ως οι δύο σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της Μουσικής, ενώ η Μαρία Κάλλας εισέρχεται στην πρώτη 5άδα κυρίως λόγω της στήριξής της από πολίτες που τοποθετούνται πολιτικά στο κέντρο και τα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
photo
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος καταγράφεται με μεγάλη διαφορά ως ο σημαντικότερος Έλληνας της νεότερης Ελλάδας στον χώρο του Κινηματογράφου, της Ζωγραφικής και του Θεάτρου, ενώ ο Θόδωρος Αγγελόπουλος εμφανίζεται στην πρώτη 5άδα κυρίως λόγω της εξαιρετικής δημοφιλίας του μεταξύ των αριστερών πολιτών. Τέλος, ο Κάρολος Κουν επίσης εισέρχεται στην 5άδα, καθώς επιλέχθηκε από μεγάλη μερίδα μεγαλύτερων ηλικιακά πολιτών.
photo
Ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κωνσταντίνος Καβάφης αναδεικνύονται ως οι σημαντικότεροι Έλληνες στον χώρο της Λογοτεχνίας, με τη δημοφιλία τους να καταγράφεται υψηλή μεταξύ όλων των δημογραφικών κατηγοριών. Τέλος, ο Γιάννης Ρίτσος εισέρχεται στην πρώτη 5άδα κυρίως λόγω της ψήφου των αριστερών αλλά και των ηλικιακά νεότερων πολιτών.
photo
Στον χώρο της Πολιτικής ξεχωρίζει ο Ελευθέριος Βενιζέλος και κατόπιν ο Ιωάννης Καποδίστριας, ενώ την 5άδα συμπληρώνουν πρόσωπα που συνδέονται έντονα με τους τρεις ιστορικά κυρίαρχους πολιτικούς χώρους στην Ελλάδα: O Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Άρης Βελουχιώτης.
photo
Στο χώρο του Αθλητισμού ξεχωρίζουν ο Νίκος Γκάλης και ο Γιάννης Αντεντοκούμπο, ενώ ο Πύρρος Δήμας βρίσκεται στην πρώτη 5άδα κυρίως λόγω της ψήφου των κεντρώων και των μετριοπαθέστερων δεξιών πολιτών.
photo
Μεταξύ των προσωπικοτήτων που σχετίζονται με την περίοδο πριν την Επανάσταση του 1821 αλλά και με τους ίδιους τους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία, πρώτος με σημαντική διαφορά αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Στον χώρο των Επιστημών, ξεχωρίζει ο Γεώργιος Παπανικολάου, απολαμβάνοντας τη στήριξη όλων των δημογραφικών κατηγοριών, ενώ ο ακολουθούν ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή και ο Μανόλης Ανδρόνικος, κυρίως λόγω της στήριξης τους από πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.


Έρευνα: Αυτές είναι οι σημαντικότερες προσωπικότητες της νεότερης ΕλλάδαςPost Bottom Ad

Responsive Ads Here