Πρώην λιμενικοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από Ελλάδα σε Ιταλία μέσω Πάτρας - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

Πρώην λιμενικοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από Ελλάδα σε Ιταλία μέσω Πάτρας

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου – προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές, από προχθές και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, χθες.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (6 Έλληνες και ένας Ιρακινός), ανάμεσά τους και 2 απόστρατοι λιμενικοί ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη της (7 αλλοδαποί από Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία και 4 Έλληνες). Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση -αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Το φορτηγό με το οποίο προσπάθησε να διακινήσει μετανάστες το κύκλωμα
Το φορτηγό με το οποίο προσπάθησε να διακινήσει μετανάστες το κύκλωμα  ΕΛΑΣ


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 μεταναστών κυρίως από Ιράκ και Σομαλία, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.

Κατασχέθηκε το φορτηγό – τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί.


Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.030 ευρώ, 2 εισιτήρια επιβατών, 15 κινητά τηλέφωνα, 4 τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από την πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό, έχοντας διαρκή δράση, κεντρική διάρθρωση και καθορισμένους ρόλους για την επίτευξη των σκοπών της, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Το φορτηγό με το οποίο προσπάθησε το κύκλωμα να διακινήσει μετανάστες
Το φορτηγό με το οποίο προσπάθησε το κύκλωμα να διακινήσει μετανάστες  ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση - μόνο τον τελευταίο χρόνο - πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες 7 περιπτώσεις εξόδου – προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Θοδωρής Παναγιωτίδης-news247.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here