Έφηβοι ανακάλυψαν νομίσματα 1.000 ετών κατά τη διάρκεια ανασκαφών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Αυγούστου 25, 2020

Έφηβοι ανακάλυψαν νομίσματα 1.000 ετών κατά τη διάρκεια ανασκαφών

Έφηβοι στο Ισραήλ ανακάλυψαν θησαυρό αμύθητης αξίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 425 χρυσά νομίσματα που χρονολογούνται πίσω στον 9ο αιώνα, την εποχή του Χαλιφάτου των Αββασιδών.
Ισραηλινοί έφηβοι, εθελοντές σε αρχαιολογική ανασκαφή ανακάλυψαν χρυσά νομίσματα τουλάχιστον 1.000 ετών.
Τοποθετημένα σε ένα πήλινο βάζο, τα 425 νομίσματα 24 καρατίων χρονολογούνται πίσω στον 9ο αιώνα, στην περίοδο του Χαλιφάτου των Αββασιδών. Πρόκειται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την εποχή εκείνη, σύμφωνα με τον Robert Kool, ειδικό στη Νομισματολογία.Έφηβοι ανακάλυψαν νομίσματα 1.000 ετών κατά τη διάρκεια ανασκαφών YOLI SCHWARTZ/ISRAEL ANTIQUITIES AUTHORITY

"Για παράδειγμα, με αυτά τα χρήματα, θα μπορούσε κανείς να αγοράσει ένα πολυτελές σπίτι σε μια από τις καλύτερες γειτονιές της Φουστάτ, στην φημισμένη πρωτεύουσα της Αιγύπτου", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο "θησαυρός" ανακαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο κεντρικό Ισραήλ, όπου μια καινούργια γειτονιά αναμένεται να χτιστεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο επικεφαλής της ανασκαφής, Liat Nadav-Ziv ανέφερε "Ο άνθρωπος που έθαψε αυτό τον θησαυρό πριν από 1.100 χρόνια, πιθανότατα προσδοκούσε να επιστρέψει να πάρει τα χρήματα. Μάλιστα, είχε ασφαλίσει το βάζο με ένα καρφί, ώστε να μην μετακινείται εύκολα. Μπορούμε να φανταστούμε τι τον απέτρεψε από το να επιστρέψει στον θησαυρό του".

Ένας από τους εθελοντές και ευρετές του θησαυρού, ο Oz Cohen είπε "Έσκαβα το έδαφος και έτσι όπως έβγαζα το χώμα, είδα κάτι που έμοιαζε με πολύ λεπτά φύλλα. Όταν ξανακοίταξα, ήταν αυτά τα χρυσά νομίσματα. Ήταν συναρπαστικό που ανακάλυψα έναν τόσο ξεχωριστό και αρχαίο θησαυρό".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες