Σχίνος:50 λεπτά απ’ την Αθήνα, Παράδεισος μέσα στη θάλασσα: To μέρος – κορυφή για απόδραση του Σαββατοκύριακου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020

Σχίνος:50 λεπτά απ’ την Αθήνα, Παράδεισος μέσα στη θάλασσα: To μέρος – κορυφή για απόδραση του Σαββατοκύριακου

Μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις.
Περίπου 50 λεπτά μακριά από την Αθήνα, υπάρχει μια παραθαλάσσια περιοχή που θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για ολιγοήμερες αποδράσεις δίπλα στην Αθήνα.
Ο Σχίνος είναι γνωστός για τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά του και το κατάφυτο τοπίο του βουνού των Γερανείων που τον στολίζει και κάθε χρόνο, πλημμυρίζει από κόσμο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, φέτος που η κρίση της πανδημίας άλλαξε τα πλάνα των περισσότερων από εμάς, ο Σχίνος αναπτύχθηκε κι άλλο και υπόσχεται νέες εμπειρίες και περιπέτειες τους επισκέπτες.
Πού να κολυμπήσεις
Φτάνοντας στην περιοχή θα αντικρύσεις παραλίες για κάθε γούστο, ξεκινώντας από την Μαυρολίμνη έως την ιδιαίτερη Μυλοκόπη. Οι περισσότερες ακτές είναι οργανωμένες, όμως θα καταφέρεις να βρεις και το ησυχαστήριο σου παράλληλα.
Η Μικρά Στραβά είναι η πιο ιδιαίτερη παραλία της περιοχής και ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα νερά της, ενώ τα δέντρα μοιάζουν να σταματούν μέσα στο νερό. Το τοπίο είναι πανέμορφο και αυτός ο μικρός κόλπος θα σε ταξιδέψει νοερά σε μακρινά μέρη. Η παραλία Αλμύρας είναι η αγαπημένη των ελεύθερων, campers, που την προτιμούν περισσότερο για την ησυχία της και τα δέντρα που χαρίζουν σκιά. Τα νερά είναι γαλάζια και παραπέμπουν σε νησί Αιγαίου. Πρέπει οπωσδήποτε να την ανακαλύψεις. Οι Βαμβακιές είναι ακόμα μια ήσυχη παραλία με ιδιαίτερη ομορφιά, με θέα από ψηλά που κόβει την ανάσα. Η θάλασσα μοιάζει σαν μια γαλανή κουκίδα μέσα στο απέραντο πράσινο. Εκεί καταλαβαίνεις πως πρέπει να φωτογραφίσεις αυτόν τον κρυμμένο παράδεισο, που μένει μυστικό στους λίγους και καλούς που τον ανακάλυψαν.
Η παραλία της Μυλοκόπης θα σε συναρπάσει με τα κρυστάλλινα νερά της, οπότε μην φύγεις χωρίς να την επισκεφτείς. Θεωρείται μια από τις πιο όμορφες ακτές της Κορινθίας. Οι τολμηροί μπορούν να κάνουν πεζοπορία στα μονοπάτια του βουνού, μιας και υπάρχει ορειβατική ομάδα που ανακαλύπτει βήμα - βήμα την περιοχή, ενώ οι πιο…. σκληροπυρηνικοί θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς. Οι λάτρεις των θαλάσσιων sports θα επιδοθούν σε wind surf. Στον Σχίνο θα φας καλά και οικονομικά, από ψάρι έως κρέας και από ζυμαρικό έως βάφλες. Το μέρος έχει πολλές επιλογές σε εστιατόρια, ταβερνάκια και ψαροταβέρνες για κάθε γούστο και φυσικά κάθε πορτοφόλι.
Το camping είναι πόλος έλξης της νεολαίας και έτσι ο Σχίνος κάθε καλοκαίρι έχει παλμό και ζωή. Αυτό φυσικά συμβαίνει και φέτος, καθώς αυτό το πληρέστατο μέρος παρέχει ασφάλεια και σιγουριά, μιας και βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την Αθήνα.Σε μια περίοδο που όλα έχουν έρθει ανάποδα, λοιπόν, ο Σχίνος στέκει εκεί και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις.
.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες