Ποια πληρότητα 80%; Πατείς με πατώ σε, σε πλοίο από Μήλο προς Πειραιά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Αυγούστου 15, 2020

Ποια πληρότητα 80%; Πατείς με πατώ σε, σε πλοίο από Μήλο προς Πειραιά

Την ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προχωρούν στην θέσπιση νέων πιο αυστηρών μέτρων, φωτογραφίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, προδίδουν ότι σε πλοία που αναχωρούν από τουριστικούς προορισμούς δεν τηρείται η πληρότητα 80% του συνολικού αριθμού των επιβατών.

Πιο συγκεκριμένα, το Speedrunner 3, της εταιρίας Aegean Speed Lines αναχώρησε από τη Μήλο, με προορισμό τον Πειραιά. Το πλοίο πέρασε και από τα λιμάνια της Σίφνου και της Σερίφου, ωστόσο στη Σίφνο ήδη άρχισε να γεμίζει με επιβάτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησε το protothema, δεν τηρείται καμία απόσταση, αφού τα καθίσματα είναι τοποθετημένα ανά τετράδες ή τριάδες και δεν έχουν καμία κενή θέση ανάμεσά τους.



Αρκετοί ήταν οι επιβάτες που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στο πλήρωμα, ωστόσο η απάντηση που έπαιρναν ήταν ότι «ο νόμος λέει ότι μπορούμε να έχουμε 80% πληρότητα». Όταν οι ταξιδιώτες απάντούσαν ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις, ούτε τηρούνται οι αποστάσει τα μέλη του πληρώματος ισχυρίζονταν ότι «αν είστε συγγενείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι το πλοίο έχει ελάχιστους εξωτερικούς χώρους που ακόμη κι αυτοί είναι γεμάτοι με ταξιδιώτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες