ΗΠΑ: Σοκάρει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να περνάνε χειροπέδες σε 8χρονο στο σχολείο του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2020

ΗΠΑ: Σοκάρει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να περνάνε χειροπέδες σε 8χρονο στο σχολείο του

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από ένα περιστατικό του 2018, που δείχνει αστυνομικούς στο Key West της Φλόριντα, να συλλαμβάνουν ένα 8χρονο αγόρι με την κατηγορία κακουργήματος, επειδή φέρεται να χτύπησε μια δασκάλα του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αναφορά σύλληψης, η αστυνομία κλήθηκε στο δημοτικό σχολείο Gerald Adams τον Δεκέμβριο του 2018, κατόπιν καταγγελίας ότι ένα παιδί είχε γρονθοκοπήσει μία δασκάλα στο στήθος, όταν εκείνη προσπάθησε να τον «πειθαρχήσει», επειδή καθόταν ακατάλληλα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού.

Τι έχει καταγραφεί στο βίντεο
«Γιε μου, ξέρεις που πας; Στη φυλακή πας«, ακούγεται να λέει ο αστυνομικός στο παιδί, προτού του ζητήσει να σταθεί στον τοίχο για να του κάνει σωματικό έλεγχο.

Το βίντεο από την κάμερα στο σώμα του ενός αστυνομικού δείχνει ότι προσπαθούν να περάσουν χειροπέδες στο παιδί που κλαίει, πριν συνειδητοποιήσουν ότι οι καρποί του αγοριού ήταν πολύ μικροί για τις χειροπέδες.

Ο αστυνομικός ακούγεται να λέει στο αγόρι: «Το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό, έτσι; Δεν μου αρέσει καθόλου που με βάζεις σε αυτήν τη θέση να το κάνω αυτό. Το θέμα είναι ότι έκανες λάθος. Τώρα είναι η ώρα να μάθεις από αυτό και να μεγαλώσεις μέσα από αυτό, να μην επαναλάβεις ξανά το ίδιο λάθος».

Το σχολείο γνώριζε ότι το παιδί ακολουθούσε αγωγή για διαταραχές
Σύμφωνα με την οικογένεια του παιδιού, το σχολείο γνώριζε ότι το παιδί είχε διαγνωσθεί με ΔΕΠΥ, κατάθλιψη, άγχος και Εναντιωματική Προκλητική Διαταραχή και ότι ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η μητέρα του χρειάστηκε να παλέψει για εννέα μήνες με την υπόθεση στο δικαστήριο, έως ότου ο εισαγγελέας αποφασίσει να απορρίψει τις κατηγορίες, με βάση την ηλικία και την ψυχολογική αξιολόγηση του αγοριού.

Η μητέρα κατέθεσε αγωγή κατά της αστυνομίας και του σχολείου
Η μητέρα του παιδιού και οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν την Τρίτη 11 Αυγούστου, ότι καταθέτουν αγωγή εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Key West και της Σχολικής Περιφέρειας του Monroe County.








Πηγή: https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/ameriki/ipa-sokarei-vinteo-poy-deichnei-astynomikoys-na-pernane-cheiropedes-se-8chrono-sto-scholeio-toy/?fbclid=IwAR3c4gs24pXMazq_yFQFU9LZZmwQNMRECu1ehNcPqUa9Z7uVaUi0dGU4EnA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες