Κακοκαιρία: Η «Θάλεια» έφερε φθινόπωρο – Καραμπόλες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι - Έπεσαν 9.900 κεραυνοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020

Κακοκαιρία: Η «Θάλεια» έφερε φθινόπωρο – Καραμπόλες, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χαλάζι - Έπεσαν 9.900 κεραυνοί

Μεγάλες ζημιές και προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία, η οποία πλήττει μεγάλες περιοχές της χώρας. Πού παρατηρούνται τα προβλήματα.
Χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες έφερε η «Θάλεια» μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ξεσπάει με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση, κυρίως, στη Δυτική Μακεδονία. Ειδικά η Κοζάνη, η Καστοριά και η Φλώρινα, αλλά και η Κέρκυρα επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Την ίδια στιγμή, 9900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί.


Εγκλωβίστηκαν τρένα στην Πιερία

Μάλιστα, προκλήθηκαν και προβλήματα στη σιδηροδρομική γραμμή Αιγινίου - Ευαγγελισμός, στην Πιερία καθώς πτώση κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του ρεύματος.

Λόγω της διακοπής του ρεύματος διεκόπη και η κυκλοφορία των τρένων στο συγκεκριμένο σημείο. Ο ΟΣΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τη ΔΕΗ προκειμένου να δοθεί ρεύμα από άλλο υποσταθμό, ούτως ώστε να απεγκλωβιστούν 3 επιβατικά και 1 εμπορικό τρένο.
Ζημιές στην Κέρκυρα

Την ίδια στιγμή, μετά τη δυνατή νεροποντή που έπληξε για δύο ώρες περίπου, το νησί της Κέρκυρας, οι επαρχιακοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν το πρωί καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να τα απεγκλωβίσει.

Η δυνατή βροχή προκάλεσε πτώσεις σοβάδων από τις προσόψεις κτιρίων στο Λιστόν, αλλά και σε κτίρια στο Παλιό Λιμάνι. Στον Ποταμό, παρακείμενο δημοτικό διαμέρισμα του κεντρικού δήμου Κέρκυρας, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίγη ώρα σε ορμητικούς χείμαρρους δυσχεραίνοντας τη διέλευση των οχημάτων και των πεζών.



Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στη Βόρεια Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση υδάτων. Στον Παντοκράτορα, το πιο ψηλό όρος της Κέρκυρας, η πυκνή ομίχλη κράτησε αρκετή ώρα τους προσκυνητές στην Ιερά Μονή του Σωτήρος, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων από και προς το μοναστήρι.
Χαλάζι στην Κοζάνη

Σκηνικό το οποίο δεν έχει ουδεμία σχέση με καλοκαίρι ήταν αυτό που εκτυλίχθηκε στην Κοζάνη, καθώς σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο του kozanimedia, στα οποία φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, με το μέγεθος του χαλαζιού να είσαι σε κάποιες περιπτώσεις στο μέγεθος καρυδιού.

Τροχαίο ατύχημα με νταλίκα στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Κοζάνης – Βέροιας, σημειώθηκε μετά τις 20:45 το βράδυ. Στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή καταιγίδα, ενώ σχηματίστηκαν και ουρές οχημάτων.

Προβλήματα από την κακοκαιρία «Θάλεια» αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το σύστημα Ποσειδών.

Που θα βρέξει αύριο Πέμπτη (ώρα 09.00)

Που θα βρέξει αύριο Πέμπτη (ώρα 18.00)

Που θα βρέξει την Παρασκευή (ώρα 12.00)

Που θα βρέξει το Σάββατο (ώρα 12.00)

Που θα βρέξει την Κυριακή (ώρα 12.00)

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες