Εκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2020

Εκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη

Εκτακτη συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. 

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας. 

Την αμερικανική υποστήριξη σε έναν διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία εξέφρασε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ, με την ευκαιρία συνάντησης την οποία είχε με τον κ. Δένδια. «Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τη δυσπιστία», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Foreign Office, απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, δήλωσε: «Προτρέπουμε όλους τους εταίρους μας στην Ανατ. Μεσόγειο να καταστήσουν προτεραιότητα ευκαιρίες για διάλογο και να επιδιώξουν αποκλιμάκωση», για να προσθέσει ότι το Λονδίνο έχει «πρόσφατα» μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «και θα συνεχίσει να το κάνει».

Από την πλευρά του και το Βερολίνο κλιμακώνει τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ», τις παρασκηνιακές προσπάθειές του για αποκλιμάκωση της έντασης στην προοπτική έναρξης διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, κάτι το οποίο ζητούν ολοένα και περισσότεροι πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής, και την Αθήνα να ζητεί έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης, η διεθνής διπλωματία επιχειρεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη με δηλώσεις και ενέργειες επί του πεδίου τουρκική προκλητικότητα.


12dendiaspompeo



Πηγή: https://www.kathimerini.gr/1091722/article/epikairothta/politikh/ektakth-synanthsh-dendia-pompeo-sth-viennh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες