ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Οριστικό στα σχολεία της πόλης τα παιδιά των προσφύγων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2020

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-Οριστικό στα σχολεία της πόλης τα παιδιά των προσφύγων

 

Σε σχολεία των Αγίων Θεοδώρων δημιουργούνται δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ), ύστερα από απόφαση που έλαβε το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για  νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο.


Οι σχολικές δομές αφορούν:

– Το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίων Θεοδώρων

– το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων

– το Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων


Όπως προκύπτει από την απόφαση το υπουργείο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, για λειτουργία των σχολείων εντός της δομής φιλοξενίας, πλην του 3 Νηπιαγωγείου το οποίο θα λειτουργήσει εντός της δομής ως παράρτημα του νηπιαγωγείου.

 

Το Δημοτικό και το Γυμνάσιο θα λειτουργήσουν κατά τις απογευματινές ώρες για τα παιδιά των προσφύγων. Για την εκπαίδευσή τους θα διοριστούν νέοι δάσκαλοι, ενώ θα υπάρξει διερμηνέας και συντονιστής. Η εκπαίδευση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα και στα βασικά μαθήματα: Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά και Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με ειδικά βιβλία.


Για την υγιεινή και την καθαριότητα των μονάδων θα υπάρξει ειδική μέριμνα, καθώς προκηρύχθηκαν νέες -επιπλέον- θέσεις για καθαρίστριες.


Στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων θα εφαρμοστεί εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είκοσι (20) ωρών (τέσσερις ώρες ημερησίως) που θα καλύπτει τη διδασκαλία της ελληνικής, των μαθηματικών, των αγγλικών και των ΤΠΕ, ενώ θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες