Συμμαχική ναυτική παρουσία κοντά στο Καστελόριζο - Μετά την πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας με ελληνική - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020

Συμμαχική ναυτική παρουσία κοντά στο Καστελόριζο - Μετά την πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας με ελληνική

Η συμμαχική παρουσία έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το ναυτικό ατύχημα που προκλήθηκε στην περιοχή κατά την πρόσκρουση τουρκικού πλοίου με την φρεγάτα «Λήμνος». 

Συμμαχική ναυτική παρουσία αναμένεται τις επόμενες ώρες στην περιοχή «28» της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει μετατραπεί σε πεδίο έντασης μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων μετά την απόφαση της Άγκυρας να διεξάγει έρευνες στην περιοχή.

Η συμμαχική παρουσία έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το ναυτικό ατύχημα που προκλήθηκε στην περιοχή κατά την πρόσκρουση τουρκικού πλοίου με την φρεγάτα «Λήμνος».

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες η ελληνική φρεγάτα ήταν από δεξιά όταν ο... κυματισμός ή η αδεξιότητα ή η πρόκληση του Τούρκου κυβερνήτη έφερε το πλοίο του στην πλωτή του «Λήμνος» με αποτέλεσμα το «ράμφος» της ελληνικής φρεγάτας να χτυπήσει το τουρκικό πλοίο στην κοιλιά και να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την περιοχή με ρυμουλκό!

Μετά το ναυτικό επεισόδιο και οι δυο πλευρές κράτησαν χαμηλούς τόνους και στο πνεύμα αυτό κινήθηκε το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού ο οποίος μίλησε για τον κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο!


Ισχυρή παρουσία στην περιοχή «28» δεν έχει μόνο ο τουρκικός στόλος αλλά και ο ελληνικός, ο οποίος μπορεί να κινηθεί με χίλιους δυο τρόπους έξυπνους και αθόρυβους, ήπιους ή δυναμικούς, αρκεί να δoθεί το Σήμα. Το βέβαιον είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθεί μοιρολατρικά το τουρκικό ερευνητικό να κόβει βόλτες με τα απλωμένα καλώδια στο «28».

Πρέπει να κάνει ΚΑΙ θα κάνει ένα απ' όλα τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί και δοκιμάσει ομάδες εξειδικευμένων ένστολων. Σ' αυτό συγκλίνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και είναι ένα από τα θέματα που απασχόλησε την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Άλλωστε δεν πρέπει να διαφεύγει από την προσοχή μας ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που ήξεραν να σχεδιάζουν αεροναυτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο είναι εκτός δράσης. Είτε στα κελιά, είτε σε κατ' οίκον περιορισμό, είτε εξόριστοι στην Ευρώπη. Επομένως θα φέρει Πακιστανούς πιλότους και Σομαλούς καπεταναίους για να πολεμήσει στο Αιγαίο; Οι δυνατότητες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού δοκιμάστηκαν πρόσφατα στο λιβυκό πέλαγος που εκτοξεύτηκαν κλούβιοι πύραυλοι μαζί με τις βάσεις του συστήματος και φυσικά αντί για τον στόχο πήγαν στον γάμο του... Κουτρούλη.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν πατήσουν την «κόκκινη γραμμή» στο Αιγαίο ή την Κύπρο θα λάβουν δυναμική απάντηση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και όχι βερμπαλιστικές κορώνες από τους εκπροσώπους του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όπως συνηθίζει να κάνει το καθεστώς Ερντογάν.

Ο Ερντογάν ξέρει ότι εάν από τους Έλληνες φάει καμία ξεγυρισμένη κάποιο από τα πλοία του και πάει στον πάτο μετά δεν θα μπορεί να σταθεί στο εσωτερικό που άπαντες τον περιμένουν στην γωνία.


Φωτ. Αρχείου



Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/55712-symmaxiki-naftiki-parousia-konta-sto-kastelorizo-meta-tin-sygkrousi-me-tourkikis-fregata-me-elliniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες