Κοτανίδου: Μαθητές με μάσκες και φοιτητές με αρνητικό τεστ – Τι προτείνουν οι ειδικοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2020

Κοτανίδου: Μαθητές με μάσκες και φοιτητές με αρνητικό τεστ – Τι προτείνουν οι ειδικοί

Η καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου αποκάλυψε ότι συζητείται η επιστροφή των μαθητών με μάσκες και των φοιτητών με αρνητικό τεστ κορονοϊού

Το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων από Σεπτέμβριο βρίσκεται “στο τραπέζι” των επιστημόνων, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία στη χώρα. Δεν αποκλείεται το “πρώτο κουδούνι” να αργήσει να χτυπήσει, ενώ μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία αλλά και η χρήση της μάσκας.

Λοιμωξιολόγοι προτείνουν η έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην γίνει την 7η Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, η συζήτηση που έχει γίνει στην επιτροπή είναι να ανοίξουν τα σχολεία και εάν χρειαστεί κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες.

“Αν στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση είναι όπως σήμερα ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες και στο δημοτικο” είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως οι μάσκες θα πρέπει να είναι ή υφασμάτινες ή χειρουργικές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κα. Κοτανίδου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πανεπιστημίων. Η πρόταση που μελετάται είναι οι φοιτητές να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια στις περιπτώσεις που χρειάζεται να παραβρεθούν δια ζώσης και γίνεται συζήτηση με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό γιατί όπως σημειώνει οι φοιτητές ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε πως υπάρχει επίσης συζήτηση οι φοιτητές να κάνουν προληπτικά τεστ πριν πάνε στα πανεπιστήμια.





Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2020/08/14/koronoios-kotanidoy-mathites-maskes-foitites-arnitiko-test-ti-proteinoyn-oi-eidikoi/?utm_medium=onesignal&utm_source=onesignal&utm_campaign=snowboots&utm_content=durable%snow%boots

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες