Σχολεία: Δεν θα παρέχονται δωρεάν μάσκες - Τι θα ισχύει για τις απουσίες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2020

Σχολεία: Δεν θα παρέχονται δωρεάν μάσκες - Τι θα ισχύει για τις απουσίες

Η Ν. Κεραμέως μίλησε για τα σχολεία και διεμήνυσε πως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πληρώνουν από μόνοι τους τις μάσκες που θα χρησιμοποιούν. Τι δήλωσε πως θα προβλέπεται για τις απουσίες.

Τα σχολεία θ’ ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι για την αγορά των μασκών, τις οποίες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA η Νίκη Κεραμέως. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα εάν οι Δήμοι ή τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα παρέχουν δωρεάν τις υποχρεωτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρίνισε ότι ο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος της μάσκας του, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθεια της μάσκας, όπως γίνεται και στους χώρους που η χρήση της είναι υποχρεωτική», τόνισε.

Απουσίες
Όσον αφορά στις απουσίες, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως θα υπάρχει πρόβλεψη ν’ απέχουν οι μαθητές από τη διδασκαλία όταν νοσούν, είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος με τον οποίον διαμένουν.

Παράλληλα, εάν κάποιος μαθητής ανήκει σ’ ευπαθή ομάδα, θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες.

Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τι σχολικές μονάδες, δήλωσε πως θα γίνεται αυστηρά με την χρήση μάσκας από όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή από μαθητές, οδηγούς και συνοδούς.

«Αν χρειαστεί θα αλλάξει ο προγραμματισμός»
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», η υπουργός σημείωσε πως «με βάση τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα ο προγραμματισμός είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου».

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και προσαρμοζόμαστε ανάλογα. Συζητάμε καθημερινά με τους ειδικούς. Θα επικαιροποιήσουμε τα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας». 





Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/56285-sxoleia-den-tha-parexontai-dorean-maskes-ti-tha-isxyei-gia-tis-apousies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες