Ίσθμια Κορινθίας: Καταγγελία Κατοίκων για ρύπανση στο Καλαμάκι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2020

Ίσθμια Κορινθίας: Καταγγελία Κατοίκων για ρύπανση στο Καλαμάκι

 

Περισσότεροι από 150 πολίτες προσέφυγαν με εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον εταιρειών που, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, προκαλούν ρύπανση στην περιοχή του Καλαμακίου, στα Ίσθμια Κορινθίας.


Οι 152 πολίτες κοινοποίησαν την καταγγελία τους στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στον δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Αναργύρων Γεώργιο Γκιώνη, στον κεντρικό λιμενάρχη Κορίνθου και στην Κτηματική Υπηρεσία Κορίνθου, προκειμένου να εκθέσουν το πρόβλημα και να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου για τη νομιμότητα των ενεργειών στην περιοχή.


Οι πολίτες, που είναι είτε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, είτε διατηρούν εξοχικές κατοικίες, ζητούν να μην ανανεωθεί η άδεια εργασιών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο σημείο και να ξεκινήσει διάλογος για την εύρεση λύσης.


Στην επιστολή του οι πολίτες αναφέρουν μεταξύ άλλων τον κίνδυνο ατυχήματος, τη ρύπανση από τα υλικά που μεταφέρονται με ανοιχτά φορτηγά και τα οποία διασπείρονται σε καλλιέργειες και σε άλλα σημεία, ενώ, όπως καταγγέλλουν, «χωρίς να τηρείται κανένα συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας και φυσικά να τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας».






Πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/1038457/isthmia-korinthias-katoikoi-kataggelloun-etaireies-gia-rupansi-sto-kalamaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες