Ορθή η επιλογή του συμπατριώτη μας Νίκου Ταγαρά από τον Πρωθυπουργό ως Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2020

Ορθή η επιλογή του συμπατριώτη μας Νίκου Ταγαρά από τον Πρωθυπουργό ως Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος

Σε μικρή κυβερνητική αναδόμηση ουσίας προχώρησε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να προβεί σε λίγες αλλά αναγκαίες  τροποποιήσεις της κυβερνητικής δομής, 1 έτος μετά την εκλογική του νίκη τον Ιούλιο του 2019, καθώς οι συνθήκες ήταν πλέον ώριμες και εν μέρει επιτακτικές, από τις συνέπειες σε οικονομία και υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που διαφοροποιούν πλέον τον αρχικό σχεδιασμό και επιβάλλουν δραστικότερες και αποτελεσματικότερες τακτικές και δράσεις, παρά την καθομολογούμενη παγκοσμίως επιτυχημένη διαχείριση της αντιμετώπισής του στην Ελλάδα.

Χωρίς εκπλήξεις αλλά και δίχως να διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, καθώς δεν υπήρξε καμία αλλαγή Υπουργού, οι στρατηγικοί άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας απαιτείται να επαναπροσδιοριστούν λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, προκειμένου να επιφέρουν λειτουργικές βελτιώσεις σε νευραλγικά Υπουργεία όπως αυτά των Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ο προσανατολισμός αυτών των διορθωτικών κινήσεων, προκειμένου να αναστραφεί το συντομότερο η αναπόφευκτη οικονομική ύφεση, αλλά και για να αποφευχθούν τυχόν κοινωνικές αναταράξεις είναι ξεκάθαρος, αφού αφορά στην αναβάθμιση προσώπων με επιτυχημένη έως τώρα πορεία αλλά και η ενίσχυση συγκεκριμένων υπουργείων, καθώς το σύνολο των επιλογών φαίνεται ότι καθορίστηκε κυρίως από την αξιοποίηση των αυξημένων κοινοτικών πόρων που θα λάβει η χώρα μας και αποτελεί πλέον την μεγάλη κυβερνητική πρόκληση. 

Ο πρωθυπουργός επέλεξε με αξιοκρατικά κριτήρια κοινοβουλευτικά στελέχη εγνωσμένης επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής καταξίωσης, όπως αυτή του βουλευτή Κορίνθιας Νικολάου Ταγαρά. Η ιδιαίτερα κρίσιμη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που του εμπιστεύτηκε, εκτιμάται ότι αποτελεί πρόκριμα για περαιτέρω αναβάθμιση του όταν απαιτηθεί. Το πολιτικό του ήθος, η επαγγελματική του αρτιότητα, η μεγάλη εμπειρία τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση (8 χρόνια Πρόεδρος Χιλιομοδίου, 4 χρόνια Δήμαρχος Τενέας, 7 χρόνια Νομάρχης Κορινθίας) αλλά και η κυβερνητική του εμπειρία, αφού διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός στο ίδιο Υπουργείο επί κυβερνήσεως Σαμαρά το 2014, αποτέλεσαν σίγουρα κάποια από τα αντικειμενικά κριτήρια επιλογής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Το έργο που καλείται να επιτελέσει είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς εκτός των λεπτών ισορροπιών στα θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος που θα οριοθετήσουν την θέση της Ελλάδας εντός της Ε.Ε, υφίστανται και τα εθνικής σημασίας ζητήματα, με την έγερση από την Τουρκία ανυπόστατων ενεργειακών διεκδικήσεων. Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και  ισχυρό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος εκτός των άλλων είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κορινθία, κατά της εσωκομματικές εκλογές της παράταξης το 2016.

Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον ως προς την φιλοσοφία αυτού του μικρού ανασχηματισμού, αλλάζει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η τακτική των σαρωτικών ανασχηματισμών προκειμένου να ευνοηθούν οι “ημέτεροι” ή να εξοφληθούν προεκλογικά “γραμμάτια” και να μην προτάσσεται το καλό της χώρας με την ανάδειξη και την συμμετοχή των ικανότερων. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκτέλεση του έργου της Κυβέρνησης, προκειμένου η πατρίδα μας να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό από τις συνέπειες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και να τεθεί ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες