Μεταμόρφωση: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες- Προβληματισμός για το τοξικό νέφος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020

Μεταμόρφωση: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες- Προβληματισμός για το τοξικό νέφος

Σκληρή μάχη εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στη Μεταμόρφωση, στο εργοστάσιο πλαστικών της οδού Σώρου

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο συγκεκριμένο οικόπεδο, δεν έχουν καταφέρει, όμως ακόμα, να την θέσουν υπό έλεγχο στο εσωτερικό της, ώστε να μπορέσουν να μπουν στο κτήριο και να διαπιστώσουν και τα αίτια που ξέσπασε.


Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ακόμα βγαίνουν μεγάλοι καπνοί, καλύπτοντας τον ουρανό στην Αττική.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες και σήμερα το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να έχουν κλειστά τα παράθυρά τους, καθώς το νέφος που δημιουργείται από την καύση των πλαστικών, είναι τοξικό.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Αττικής Οδού, πραγματοποιείται προληπτικά από δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας, ανέφερε ότι οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές.

«Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα. Οπωσδήποτε στις πόρτες να βάλουν βρεγμένες πετσέτες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων που μπορούν να μπουν στον χώρο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι το τοξικό νέφος δε θα εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που θα το απομακρύνουν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες