Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020

Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα

 

Ένας άντρας σκοτώθηκε από μια πολική αρκούδα στα νησιά της Νορβηγικής Αρκτικής, Σβάλμπαρντ, νωρίς την Παρασκευή, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό σε εννέα χρόνια. Ο τουρίστας δέχτηκε επίθεση σε κάμπινγκ λίγες ώρες πριν την αυγή. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα του άνδρα, σύμφωνα με το Reuters.


«Η αρκούδα πυροβολήθηκε από ανθρώπους στο χώρο και συνέχισε να περπατά με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται κοντά», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Σβάλμπαρντ, Σόλβι Έλβενταχ. «Η αρκούδα βρέθηκε λίγο αργότερα στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου».


Στα μισά του δρόμου μεταξύ της βόρειας άκρης της Ευρώπης και του Βόρειου Πόλου, το αρχιπέλαγος Svalbard με χιονισμένα βουνά και παγετώνες φιλοξενεί 2.939 άτομα και 975 πολικές αρκούδες, σύμφωνα με το στατιστικό γραφείο της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο. Οι πολικές αρκούδες είναι ένα προστατευόμενο είδος και ο πυροβολισμός εναντίον τους επιτρέπεται μόνο για αυτοάμυνα και ως έσχατη λύση.


Πηγή: https://www.patrasevents.gr/article/503760-norvigia-poliki-arkouda-skotose-tourista

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here