Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μόλις έγινε πολυδισεκατομμυριούχος - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Αυγούστου 08, 2020

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μόλις έγινε πολυδισεκατομμυριούχος

 

Η αξία των μετοχών του Facebook αυξήθηκε κατά 30% το πρώτο εξάμηνο του 2020, προσθέτοντας 22 δισ. στην περιουσία του Ζουκερμπεργκ.ASSOCIATED PRESS(Mandel Ngan/Pool via AP)


Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, 36 ετών, έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνδρας του κόσμου. Η αξία του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια κι εκτός του ότι κέρδισε τον τίτλο του ”πολυδισεκατομμυριούχου”, οι μόνοι δύο άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερες περιουσίες από την δική του, είναι ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook, που κατέχει το 13% των μετοχών του, είδε την αξία του να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στις 6 Αυγούστου, την επομένη της παρουσίασης του νέου προϊόντος της εταιρείας.

Το λανσάρισμα του Reels, μίας εφαρμογής εντός Instagram που αντιγράφει το TikTok, συνέπεσε με την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει την λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ, αν η κινεζική εταιρεία Byte Dance, στην οποία ανήκει η δημοφιλής εφαρμογή, δεν πουλήσει την επιχείρηση σε αμερικανική εταιρεία εντός 45 ημερών.

Η Byte Dance βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Microsoft για πιθανή πώληση, αλλά μετά την επιθετική κίνηση του Λευκού Οίκου, ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας άρχισε να εκφράζει επιφυλάξεις.

Από την πλευρά του TikTok, ο CEO, Κέβιν Μάγιερ, χαρακτήρισε το Reels ”ένα ακόμα αντίγραφο”, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την άνοδο της αξίας των μετοχών του Facebook, το οποίο ανακοίνωσε ότι έσπασε νέο ρεκόρ, με 3 δισ. χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες του, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Instagram.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, καθώς η καραντίνα αύξησε κατακόρυφα την χρήση των κοινωνικών δικτύων.


Η αξία των μετοχών του Facebook αυξήθηκε κατά 30% το πρώτο εξάμηνο του 2020, προσθέτοντας 22 δισ. στην περιουσία του Ζουκερμπεργκ.

Ο συνιδρυτής του Facebook συμμετέχει από το 2010 στην πρωτοβουλία των Μπάφετ και Γκέιτς, η οποία καλεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δωρίζουν μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το 2015, ο Ζουκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα δωρίζει το 99% των κερδών του από τις μετοχές του Facebook.

Πηγή: CNN

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here