Κορονοϊός: Με ποια σειρά εμφανίζονται τα συμπτώματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Αυγούστου 15, 2020

Κορονοϊός: Με ποια σειρά εμφανίζονται τα συμπτώματα

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (USC) βρήκαν την πιθανή σειρά με την οποία εμφανίζονται τα συμπτώματα της νόσου COVID-19.
 
Η γνώση της σειράς των συμπτωμάτων που προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς ώστε όχι μόνο να αναζητήσουν φροντίδα άμεσα, αλλά και να αποφασίσουν εγκαίρως να αυτοαπομονωθούν, για να μην μεταδώσουν τον ιό.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους γιατρούς να αποκλείσουν άλλες ασθένειες και να σχεδιάσουν πώς να θεραπεύσουν τους ασθενείς και ίσως να επέμβουν νωρίτερα στην ασθένεια, σύμφωνα με την νέα μελέτη στο USC Michelson Center for Convergent Bioscience's Convergent Science Institute in Cancer.

Κορονοϊός: Η σειρά εμφάνισης των συμπτωμάτων
Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, η νόσος COVID-19 εκδηλώνεται με την εξής σειρά συμπτωμάτων:
  • πυρετός
  • βήχας
  • μυϊκός πόνος
  • ναυτία ή/και
  • έμετος και διάρροια
"Αυτή η σειρά συμπτωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για να γνωρίζουμε πότε έχουμε αλληλεπικαλυπτόμενους κύκλους ασθενειών, όπως η γρίπη, που συμπίπτουν με την COVID-19", δήλωσε ο δρ. Kuhn, καθηγητής ιατρικής, βιοϊατρικής μηχανικής και αεροδιαστημικής και μηχανολογίας. "Οι γιατροί μπορούν να καθορίσουν ποια μέτρα πρέπει να λάβουν για να φροντίσουν τον ασθενή και μπορεί να αποτρέψουν την επιδείνωση της κατάστασής του".

"Δεδομένου ότι υπάρχουν τώρα καλύτερες προσεγγίσεις για θεραπείες για την COVID-19, ο εντοπισμός ασθενών νωρίτερα θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο νοσηλείας", δήλωσε ο δρ. Larsen, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Ο πυρετός και ο βήχας συσχετίζονται συχνά με μια ποικιλία αναπνευστικών ασθενειών, όπως το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) και το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS). Αλλά ο χρόνος που παρουσιάζονται τα συμπτώματα στην άνω και κάτω γαστρεντερική οδό ξεχωρίζουν στην COVID-19.

"Η άνω γαστρεντερική οδός (δηλαδή, ναυτία/έμετος) φαίνεται να επηρεάζεται πριν από την κατώτερη γαστρεντερική οδό (δηλαδή διάρροια) στην COVID-19, που είναι το αντίθετο από MERS και SARS", έγραψαν οι επιστήμονες.

Πώς έφτασαν στο συμπέρασμα οι ερευνητές
Οι συγγραφείς βρήκαν τη σειρά των συμπτωμάτων μελετώντας τα ποσοστά εμφάνισης συμπτωμάτων περισσότερων από 55.000 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορονοϊού στην Κίνα, τα οποία συνελέχθησαν από τις 16 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μελέτησαν επίσης ένα σύνολο δεδομένων περίπου 1.100 περιπτώσεων που συνελέχθησαν από τις 11 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 29 Ιανουαρίου 2020, από την ομάδα εμπειρογνωμόνων ιατρικής θεραπείας της Κίνας μέσω της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

Για να συγκρίνουν τη σειρά των συμπτωμάτων της νόσου COVID-19 με τη γρίπη, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από 2.470 περιπτώσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και το Νότιο Ημισφαίριο, από το 1994 έως το 1998.

Τα επιστημονικά τους ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Public Health.

"Η σειρά των συμπτωμάτων έχει σημασία. Η γνώση ότι κάθε ασθένεια εξελίσσεται διαφορετικά σημαίνει ότι οι γιατροί μπορούν να εντοπίσουν νωρίτερα εάν κάποιος πιθανότατα έχει COVID-19 ή άλλη ασθένεια, η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να λάβουν καλύτερες αποφάσεις θεραπείας", δήλωσε ο Larsen, επικεφαλής συγγραφέας.






Πηγή: https://www.iatropedia.gr/ygeia/koronoios-me-poia-seira-emfanizontai-ta-symptomata/133400/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες