Με αντι – Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα – Σε συναγερμό οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2020

Με αντι – Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα – Σε συναγερμό οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Με την έκδοση αντί-Navtex απαντά η Αθήνα στην Τουρκία για την προκλητική Navtex που εξέδωσε νωρίτερα για σεισμικές έρευνες του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου.

Την αντί Navtex εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Ανακαλούνται όλες οι άδειες στις Ένοπλες Δυνάμεις
Σε ανάκληση όλων των αδειών όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την έκδοση νέας Navtex από την Τουρκία για έρευνες νοτίως της Μεγίστης και τον απόπλου του Όρουτς Ρέις από το λιμάνι της Αττάλειας, ως απάντηση της Άγκυρας στη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ.


Συγκεκριμένα όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους άμεσα και δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

«Το πλοίο μας σεισμολογικών ερευνών Oruc Reis (...) έφθασε στο σημείο όπου θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του στη Μεσόγειο», δήλωσε μέσω του Twitter ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα ώστε να διασφαλίσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της».


Με αντι – Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα – Σε συναγερμό οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις



Πηγή: https://www.news.gr/politikh/article/2321501/me-anti-navtex-apanta-i-athina-stin-agkira-se-sinagermo-i-ellinikes-enoples-dinamis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες