Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Εντολή εκκένωσης στα πρώτα σπίτια στα Συχαινά - Έκλεισε η περιμετρική οδός - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Εντολή εκκένωσης στα πρώτα σπίτια στα Συχαινά - Έκλεισε η περιμετρική οδός

Φωτιά ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Συχαινών - Βούντενης της Πάτρας. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Κλειστά παραμένουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι δύσκολο λόγω και του ανέμου. Η φωτιά είναι πάνω από την Περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ.

Στο σημείο, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, καθώς και η Αστυνομία.
Πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα είναι παρατεταγμένα επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία είναι κλειστή. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί, δυσκολεύουν το έργο το Πυροσβεστών κι έτσι οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινούνται με κατεύθυνση προς Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thebest.gr, το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου 3 χιλιόμετρα. Από την μία πλευρά το μέτωπο κατευθύνεται προς τα Συχαινά, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού, και από την άλλη προς την Δραγώλενα.

Σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών. Κοντά στο σχολείο της περιοχής (59ο) έχουν συγκεντρωθεί πολλά οχήματα και η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να αδειάσει το σημείο για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα Πυροσβεστικά.

Μιλώντας στο MEGA, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης είπε πως το «μέτωπο κατευθύνεται προς κατοικημένες περιοχές. Είμαστε ακόμη μακριά από κατοικημένη περιοχή. Έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι. Υπάρχει κίνδυνος. Δίνει μάχη η πυροσβεστική».
Ωστόσο, εξήγησε πως «δεν συντρέχει λόγος για εκκενώσεις ακόμα».

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here