[Κανείς] Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! (άρθρο του Χρήστου Παντελέου) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2020

[Κανείς] Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! (άρθρο του Χρήστου Παντελέου)

 

του Χρήστου Παντελέου



Σκηνές αποκάλυψης στη Μόρια! Στην περιοχή όπου με κρατική πρωτοβουλία στήθηκε ένας καταυλισμός. Mια ολόκληρη πόλη 13.000 μουσουλμάνων περιμετρικά από ένα χωριουδάκι ούτε 1.200 κατοίκων. Πλήρης αλλοίωση τόσο θρησκευτικής όσο και αριθμητικής υπεροχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Μόριας να ζουν ελεύθεροι πολιορκημένοι και να μην μπορούν να ζήσουν μια φυσική και κανονική ζωή όπως πρώτα. Ήδη πολλές περιουσίες καταστράφηκαν και αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα θα αντέξουν υπό αυτό το καθεστώς.




Σαν να μην έφτανε αυτό πυρπόλησαν στην κυριολεξία τον τόπο, ως σύγχρονοι Νέρωνες δείχνοντας τις πραγματικές τους προθέσεις και την «ευγνωμοσύνη», αν όχι «αγάπη» για τον τόπο αλλά και τη χώρα που με τα χίλια δυο προβλήματα τους δέχτηκε.




Εμείς εδώ τώρα αντί να δούμε την καταιγίδα που ήδη ξέσπασε και μαύρισε στην κυριολεξία τον καταγάλανο Ελληνικό ουρανό, κοιτάζουμε να βρούμε κατηγορίες ο ένας για τον άλλον. Έχει ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος, ένας δεύτερος εμφύλιος, προσπαθώντας να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Κόπτονται για τους μετανάστες και μια Ελλάδα που χάνεται δεν τους καίγεται καρφί αν και συνηγορούν θα έλεγα στον χαμό της.




Δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν βάλουμε μυαλό και δούμε πρώτα το συμφέρον της Πατρίδας δεν βλέπω ευοίωνο μέλλον. Από παντού βαλλόμεθα και αν έχουμε την πολυτέλεια της διάσπασης θα έχουμε την κατάληξη που με μαθηματική ακρίβεια έρχεται.




Μεγάλο πράγμα να γνωρίζεις την ιδιοσυγκρασία ενός λαού. Χώρισε τους Έλληνες σε ομάδες και κόμματα και δώστου σανό όλοι μέρα. Είναι ικανός να βελάζει. Δεν τον νοιάζει τίποτα. Τυφλή υποταγή και μάλιστα με … άποψη.




Μεγάλη υπόθεση και κατανοητό να κόπτονται αυτοί που με το αζημίωτο διαχειρίζονται τα μεταναστευτικά κονδύλια αλλά να συνηγορούν και αυτοί που ούτε το επίδομα του ΟΑΕΔ δεν δικαιούνται, το βλέπω να ξεπερνά κάθε προσδοκία.




Βουλιάζουμε τόσο στα νερά του Καστελλόριζου όσο και στην ανεργία που πλησιάζει και αυτή απειλητικά με μεγαλύτερα νούμερα.






Μήπως θα πρέπει να κοιτάξουμε και εμείς μπας και βολευτούμε με κανένα συσσίτιο; Ναι, σαν και αυτά που πετούν οι μετανάστες όταν δεν τους αρέσει το φαγητό! Προβλέπω χειμώνα δύσκολο και αν κάνει καμιά αποκοτιά ο σουλτάνος τότε βλέπω εμάς σε καταυλισμούς και τους μετανάστες σπίτια μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες