Δραματική έκκληση των ειδικών – «Μην εφησυχάζεστε – Έρχονται ακραία φαινόμενα» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Δραματική έκκληση των ειδικών – «Μην εφησυχάζεστε – Έρχονται ακραία φαινόμενα»


Για αργή εξέλιξη του φαινομένου έκανε λόγο ο Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός

Η κακοκαιρία «Ιανός» σφυροκοπά το Ιόνιο ωστόσο η αργή εξέλιξη του φαινομένου κάνει τους πολίτες να αναρωτιούνται αν όσα ακούγονταν για τον τροπικό κυκλώνα και την σφοδρότητά του, τελικά ισχύουν.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός ήταν ξεκάθαρος:


«Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει και να πει ότι έπεσαν έξω οι μετεωρολόγοι στις προβλέψεις τους. Είναι πολύ βαθύ σύστημα και θα ρίξει πολύ νερό κυρίως στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου. Είπε ακόμα ότι τον ανησυχούν εκτός από αυτή την περιοχή έως την Μεσσηνία και τα νησιά του Ιονίου.

«Μπορεί να είναι απατηλό αλλά υπάρχει πρόγνωση για ακραία φαινόμενα και η βραδεία κίνησή του εξαπατά», είπε ο κ. Ζερεφός.

Πρόσθεσε ότι το κακό είναι ότι θα μείνει πολύ χρόνο στο ίδιο μέρος και έτσι θα ρίξει περισσότερη βροχή. «Τα ύψη βροχής που θα δούμε είναι μεγάλα και το τοπογραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας είναι περίπλοκο με τα ρέματα που υπάρχουν και δεν ξέρω αν έχουν καθαριστεί», είπε χαρακτηριστικά.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες