Ποια είναι η θέση της Ελλάδας για την αλλαγή ώρας και την κατάργηση - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας για την αλλαγή ώρας και την κατάργηση

Η αλλαγή ώρας και το ενδεχόμενο κατάργησης της βρέθηκε στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο όπως αποκάλυψε το iEidiseis.gr δεν υπάρχει ομοφωνία στο συγκεκριμένο θέμα. Δείτε ποια είναι η θέση της Ελλάδας για την αλλαγή ώρα και πότε αλλάζει η ώρα σε χειμερινή.


Η αλλαγή ώρας, που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, είναι στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κομισιόν θέλει την κατάργησή της.


Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ποια είναι η θέση της Ελλάδας για την αλλαγή ώρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική θέση ήταν να μην αλλάξει το καθεστώς γιατί θα είχε επιπτώσεις σε διαφορά θέματα κυρίως στον τουρισμό και στις αερομεταφορές. Ανήκει στο μπλοκ των χωρών που αποτελούν αναστέλλουσα (ισχυρή) μειοψηφία


Η Ελλάδα, εκτός απρόοπτου, θα κάνει αλλαγή της ώρας φέτος, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και του Μαρτίου, καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση να αλλάξουμε.


Το ζήτημα εμπίπτει στη Γενική διεύθυνση Κινητικότητας της ευρωπαϊκής επιτροπής και γι΄ αυτό εμπίπτει, ακολούθως, στο υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδας.


Όπως πάντα λοιπόν, αλλαγή στη χειμερινή ώρα, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου.


Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 25 Οκτωβρίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα πίσω.


Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Μάρτιο του 2021.


Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/60177-poia-einai-i-thesi-tis-elladas-gia-tin-allagi-oras-kai-tin-katargisi-pote-allazei-i-ora
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here