Αρνητές Μάσκας και Κορωνοϊού - Η δικτατορία των ηλιθίων συνεχίζεται - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2020

Αρνητές Μάσκας και Κορωνοϊού - Η δικτατορία των ηλιθίων συνεχίζεται

 

Η βλακεία είναι ανίκητη, κι αυτό τεκμαίρεται κάτι παραπάνω από επαρκώς από τα όσα ζούμε το τελευταίο τετράμηνο στην Ευρώπη με την πανδημία του κορωνοϊού.


Οι «αντιφρονούντες», όσοι δεν πιστεύουν δηλαδή πως υπάρχει Covid-19, σε μία έκρηξη εξυπνάδας που δεν άφησε ανεπηρέαστα τα περισσότερα εγκεφαλικά τους κύτταρα, βάφτισαν τον κορωνοϊό «κοροϊδοϊό», υπαινισσόμενοι πως τα πάντα αποτελούν ένα εύθρυπτο κατασκεύασμα «των κυβερνήσεων», που μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα μέσα στα μούτρα μας.


Μάλιστα, το Μαράκι από τον δύσοσμο Εύοσμο Θεσσαλονίκης το πήγε ένα βήμα παραπέρα, ξεσκεπάζοντας το υποχθόνιο σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς. Ο Μπιλ ο Γκέιτς, λέει, μέσω των 5G που έρχονται οσονούπω και στη χώρα μας, έχει ως όνειρο ζωής να περάσει το τσιπάκι που θα βαφτιστεί «εμβόλιο» κατά του ιού και έτσι θα μπορεί να ελέγχει τους πάντες.


Γιατί, σκεφτείτε το: αν δε μοχθήσει ο τρισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς για το πώς θα καταφέρει, επιτέλους, να ελέγξει το Μαράκι των 987 check ins ημερησίως στα social media, ποιος θα το κάνει; Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό. Σωστά;


Πιο λάθος κι από το πιτόγυρο με κουνουπίδι του Πετρετζίκη έχει γίνει η κατάσταση με αυτούς που θεωρούν πως τα πάντα είναι μια παγκόσμια συνωμοσία και ότι ο κορωνοϊός υπάρχει μόνο στην αρρωστημένη φαντασία των αφελών, αρχίζει να ξεφεύγει επικίνδυνα.


Κι επειδή τα παραπάνω μοιάζουν με ψόγο για την συμπεριφορά των Ελλήνων, ένα βράδυ, μια Σουηδή τουρίστρια που βρέθηκε θετική στη χώρα μας έσπασε την καραντίνα, πήρε το κενό μυαλό της μαζί με τα μικρόβιά της και άρχισε να περιφέρεται στους δρόμους της Αθήνας, πηγαίνοντας στην Ακρόπολη και το κέντρο- σε εγκαταλελειμμένα μέρη της πρωτεύουσας, δηλαδή, που οι πιθανότητες να συχρωτιστείς με κόσμο είναι όσες και το να κερδίσει η Λένα Μαντά το Νόμπελ λογοτεχνίας.


Το όλο πράγμα έχει φτάσει σε τέτοια παρανοϊκά επίπεδα που όσοι τηρούν τα μέτρα υγιεινής και φοράνε, φερ’ ειπείν, τη μάσκα τους αντιμετωπίζονται από την πλειονότητα σαν άφρονες λεπροί, που το ‘χουν τα έχουν χάσει οι δόλιοι και τρώνε αμάσητα τα ψέματα που τους πλασάρονται.


Η άρνηση, για παράδειγμα, συμμετοχής σε ατέρμονη ανταλλαγή σταγονιδίων και συζητήσεις face to face με κάποιον που «δεν πιστεύει» ακολουθείται από αμιγώς επιστημονικές αναλύσεις του στυλ «Έλα μωρέ τώρα!» ή «Δε θέλω χαζά!» προκειμένου ν’ αλλάξεις γνώμη (που, ας μη γελιόμαστε, θ’ αλλάξεις μετά την παράθεση τέτοιων επιχειρημάτων.


Οι εικόνες ανθρώπων να παλεύουν ν’ αναπαραστήσουν το Woodstock σε καφετέριες και μπαρ εν μέσω πανδημίας είναι καθημερινό- και παγκόσμιο- φαινόμενο, την στιγμή που αίφνης ακόμα και οι πιο ψυχροί λαοί έχουν γίνει Έλληνες όταν βλέπουν κάποιον γνωστό τους και δανείζονται πετυχημένες ατάκες από τον Ανδρέα Μικρούτσικο και το Big Brother 1 («Φιλιούνται, αγκαλιάζονται!»), γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το social distancing και λοιπά αχρείαστα μέτρα πρόληψης.


Μια σύντομη «περιπλάνηση» στο Facebook κάτω από το ποστάρισμα με τα καθημερινά κρούσματα αρκεί για να καταλάβει κανείς πως το reaction “Haha” είναι το πλέον δημοφιλές, με σχόλια όπως «ΞΙΠΝΑΤΑΙ ΠΡΩΒΑΤΑ!», «Κοροϊδοϊός alert», «Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;» ν’ ακολουθούνται από εμβριθείς αναλύσεις επιστημόνων του πληκτρολογίου που αναρωτιούνται φωναχτά για το πόσοι, άραγε, έχουν πεθάνει το ίδιο διάστημα από την γρίπη και λοιπές ασθένειες στον πλανήτη και γιατί οι Εβραιομασόνοι ξαφνικά κόπτονται για τον Covid-19; («Ψαχτείτε»).


Κι αν η δηκτική μας στάση απέναντι σε όσους προκλητικά βγάζουν την γλώσσα σε μια ασθένεια που έχει στοιχίσει (μέχρι αυτή την στιγμή) την ζωή σε 850.000 ανθρώπους δίνει την αίσθηση πως ηδονιζόμαστε, σα να έχουμε δει μπροστά μας την Σοφία Βεργκάρα χωρίς ρούχα.


Από το σημείο των ακραίων (αλλά απαραίτητων, όπως αποδείχτηκε) μέτρων μέχρι τη γελοιοποίηση μιας σοβαρότατης κατάστασης και την ηθελημένη λοβοτόμηση του «Δεν υπάρχει κορωνοϊός, είναι όλα ψέματα» υφίσταται σημαντική απόσταση, την οποία δεν είναι απαραίτητο να τη διανύσει κανείς.


Αρκεί να τηρούνται οι στοιχειώδεις και επιβεβλημένοι κανόνες υγιεινής που «τρενάρουν» την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και όλα θα πάνε καλά. Μπορεί πολλοί εξ ημών να έχουμε την (ψευδ)αίσθηση πως είμαστε κράμα Σούπερμαν, Σπάιντερμαν και Κάπταιν Αμέρικα  και, ως εκ τούτου, είμαστε άτρωτοι. Όμως πολλοί δικοί μας δεν είναι. 


Γι’ αυτό πλένουμε τα χέρια μας συστηματικά, κρατάμε αποστάσεις, αφήνουμε στην άκρη τις προσπάθειες να μπούμε στο βιβλίο Γκίνες για το ρεκόρ θερμότερου εναγκαλισμού με 8 αγέλες ανθρώπων, αποφεύγουμε να γίνουμε ο 1014ος σ’ ένα μπαρ 2 επί 2 στο Κολωνάκι όπου οι θαμώνες, κατόπιν καταμέτρησης, τραγουδάνε «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις… Είμαστε χίλιοι δεκατρείς», και φοράμε, όπου είναι απαραίτητο, τη μάσκα μας.


Η οποία προστατεύει, έστω και μερικώς, από τον κορωνοϊό, όμως έχει ένα μεγάλο ελάττωμα, δεν μας προστατεύει από την ανθρώπινη βλακεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες