Μόρια: Φόβοι για νεκρούς από την καταστροφή στο ΚΥΤ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2020

Μόρια: Φόβοι για νεκρούς από την καταστροφή στο ΚΥΤ

Από τις 10 το βράδυ της Τρίτης παρεμβαίνουν δυνάμεις της πυροσβεστικής στον καταυλισμό της Μόριας στη φωτιά που ξέσπασε, επεκτάθηκε ραγδαία έως τις 2 και καίει ακόμα όλο τον καταυλισμό - Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν φόβοι για νεκρούς

  

Ο Γιώργος Ντίνος πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονταν στο μέτωπο όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί ανέφερε στο stonisi.gr ότι έχει καεί σχεδόν όλο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ενδεχομένως να έχει σωθεί μέρος της δομής υγείας που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την ολλανδική κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης.


Μάλιστα ακόμα δύο οχήματα Πυροσβεστικής, σύμφωνα με πληροφορίες, καταφτάνουν στη Μυτιλήνη από τη Χίο για να συνδράμουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.


Σε έκτακτη κατάσταση η Μυτιλήνη - Μεταφέρθηκαν ΜΑΤ στο νησί

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η Μόρια, μετά τη φωτιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος της δομής, με πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν στο δρόμο.


Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μυτιλήνη έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και απαγορεύεται σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη να φύγει από το νησί, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για κορονοϊό. Όπως είπε, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του εμπρησμού.


Επίσης ασαφές είναι το που βρίσκονται οι 35 που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Επίσης δυνάμεις των ΜΑΤ μεταφέρονται στο νησί.


Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.


Στην έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα μετέχουν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς


Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1116256/fotia-stin-moria-fovoi-gia-nekroys-apo-tin-katastrofi-sto-kyt
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες