Τουρκία: Σφαγές, γενοκτονίες και ένας απολίτιστος, ημίτρελος «σουλτάνος» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2020

Τουρκία: Σφαγές, γενοκτονίες και ένας απολίτιστος, ημίτρελος «σουλτάνος»

 

«Από τη μαύρη μέρα που εισήλθαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι στην Ευρώπη, υπήρξαν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Όπου κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν», είχε γράψει ο Βρετανός Πρωθυπουργός William Gladston, αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο το διαχρονικά χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο των γειτόνων μας, ακόμα και των πλέον «μορφωμένων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο «καθηγητής» και σύμβουλος του Ερντογάν σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής Mesut Hakki Casin, ο οποίος, μέσα στο εθνικιστικό του ντελίριο, αφού απείλησε με καταβύθιση το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, δήλωσε δημοσίως ότι θα πυροβολούσε έναν Έλληνα πιλότο στο κεφάλι!


Δεν είναι όμως ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος «σύμβουλος» του Ερντογάν που προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Όσο περισσότερο η Ελλάδα αντιστέκεται στα σχέδιά τους, τόσο αποθρασύνονται στη ρητορική τους. Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ακραίοι, ημιπαράφρονες τύποι που βγαίνουν και μιλάνε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της γείτονος; Θα τους χαρακτήριζε κάποιος απλώς γραφικούς, περιθωριακούς, μη σοβαρούς, ανάξιους της παραμικρής αναφοράς. Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί κατέχουν θέσεις, αξιώματα, συμβουλεύουν μάλιστα τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος προφανώς λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους, αλλιώς δεν θα τους διατηρούσε σε αυτές τις θέσεις. Έτσι εξηγείται, άλλωστε, η εξωφρενική ρητορική, οι άναρθρες πολεμικές κραυγές, η απειλητική συνθηματολογία των κορυφαίων Τούρκων Υπουργών αλλά και του ίδιου του Ερντογάν κατά της Χώρας μας, της πολιτικής ηγεσίας μας αλλά και κατά του ελληνικού λαού, εναντίον του οποίου καταφέρεται, απειλώντας χυδαία την ασφάλεια και την ευημερία του, ξεχνώντας ότι το στοιχειώδες πολιτικό ήθος υπαγορεύει οι πολιτικοί να απευθύνονται σε πολιτικούς, και όχι στους λαούς των άλλων χωρών απευθείας!


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος μέσα στον εθνικιστικό του οίστρο οργάνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα την αλλαγή του status quo στα Δωδεκάνησα! Η πορεία κατέληξε στην προκυμαία της Σμύρνης, εκεί που “έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα”... Ποιον εχθρό, άραγε, θυμάται κι εννοεί; Τα γυναικόπαιδα και τους αμάχους που δολοφόνησαν έναν αιώνα πριν, διαπράττοντας ένα ακόμα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;


Κάθε φορά που οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανοίγουν το στόμα τους, ένας οχετός αλαζονείας, μίσους και ύβρεων ξεχύνεται, που ένα και μόνο πράγμα αποδεικνύει: Ότι πίσω από τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κουστούμια και τις γραβάτες που φορούνε, κρύβονται τα πλέον βάρβαρα και μεσαιωνικά τουρμπάνια και φέσια. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μας προτρέπουν σε διάλογο. Πώς, αλήθεια, να μπορέσει να καθίσει κάποιος στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει μαζί τους για τόσο σοβαρά ζητήματα; Το χάσμα, σε επίπεδο συμπεριφοράς και στοιχειώδους ευπρέπειας, φαντάζει αγεφύρωτο. Χαρακτηριστικά είναι τα πρόσφατα λόγια του Γάλλου Πρέσβη Ζεράρ Αρό, ο οποίος, έχοντας διαπραγματευτεί για δεκαετίες μαζί με Τούρκους διπλωμάτες, τους χαρακτήρισε “νταήδες”, “πολύ ωμούς” και “αδιάφορους για το διεθνές δίκαιο”.


Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι περισσότερο πολιτισμένο από εκείνους που το μόνο που έχουν να επιδείξουν στην ιστορία τους είναι γενοκτονίες, μαζικές σφαγές, βίαιους εξισλαμισμούς, παιδομαζώματα, τάγματα εργασίας και αμέτρητες φρικαλεότητες για τις οποίες δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη και, το κυριότερο, για τις οποίες παραμένουν αμετανόητοι. Πραγματικά, πόσο ασυνάρτητες ακούγονται οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι «η Τουρκία είναι ένα ευγενές έθνος» και ότι «οι πρόγονοί τους προώθησαν φιλοσοφίες απαραίτητες στον σημερινό κόσμο»! Τις ακούν και φρίττουν οι ανά τον κόσμο ιστορικοί, τραβούν τα μαλλιά τους και γελούν για να μην κλάψουν! Το πλήθος και το μέγεθος των τουρκικών εγκλημάτων σε βάρος των άλλων λαών είναι τέτοιο διαχρονικά, που με τέτοιες δηλώσεις οι Τούρκοι ούτε τον εαυτό τους δεν μπορούνε να πείσουν...


Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει μπροστά, η Τουρκία του καθεστώτος Ερντογάν φορά τις στολές της μάχης του Ματζικέρτ για να στήσει κακόγουστα σόου, μετατρέπει την Αγιά-Σοφιά σε τζαμί, ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η πολιτική της στηρίζεται στις ένοπλες απειλές, όπως το casus belli της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1995, όπως, ομοίως, το τωρινό επιθετικό ντελίριο των Τούρκων αξιωματούχων. Ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ο κακός γείτονας των υπόλοιπων κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, αφού όχι μόνο καταπατά τα δικαιώματα των άλλων, εισβάλλοντας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στην κυπριακή ΑΟΖ, στην συριακή και ιρακινή επικράτεια, καθώς και στη Λιβύη, αλλά και αμφισβητεί το νόμιμο δικαίωμα των άλλων να ασκήσουν τα αυτονόητα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κυριαρχικά τους δικαιώματα, ειδικά όταν αρνείται να αποδεχθεί την πρόσφατη ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ.


Και στο εσωτερικό της Τουρκίας, όμως, το καθεστώς Ερντογάν, δεν σταματά να δείχνει το σκοτεινό του πρόσωπο: ένοπλες πολιτοφυλακές στις γειτονιές, λογοκρισία, πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ, άδικες φυλακίσεις και βασανιστήρια έχουν οδηγήσει πολλούς απεγνωσμένους Τούρκους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο νομιμότητας σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο πακτωλός χρημάτων που ξοδεύει η τουρκική προπαγάνδα προκειμένου να χτίσει μια εικόνα μοντέρνου, δήθεν, κράτους, δεν είναι ικανός να κρύψει τη βαρβαρότητα και τη διαρκή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με Έκθεση του Economist το 2019, η Τουρκία κατατάσσεται στην 110η θέση επί συνόλου 167 χωρών, ως προς την τήρηση των δημοκρατικών ελευθεριών.


Σε αντίθεση με τον ολισθηρό δρόμο της βαρβαρότητας στον οποίο κατρακυλά η Τουρκία, η Χώρα μας πορεύεται διαχρονικά με οδηγό της τον πολιτισμό, την πολιτική ευπρέπεια, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και το διεθνές δίκαιο, πιστεύοντας ταυτοχρόνως απόλυτα στην αποτρεπτική δύναμη των ελληνικών όπλων. Η διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών είναι χαοτική. Γι’ αυτό και σύμπας ο πολιτισμένος κόσμος είναι με το μέρος μας, ετοιμάζοντας ήδη τον κατάλογο των κυρώσεων σε βάρος του απολίτιστου διεθνούς ταραξία.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/bomber/apopseis/story/1117010/ayti-einai-i-toyrkia-sfages-genoktonies-kai-enas-apolitistos-imitrelos-soyltanos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες