Για δεύτερη φορά στην ιστορία συνυπάρχουν πέντε τροπικοί κυκλώνες πάνω από τον Ατλαντικό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2020

Για δεύτερη φορά στην ιστορία συνυπάρχουν πέντε τροπικοί κυκλώνες πάνω από τον Ατλαντικό


Για δεύτερη φορά στην ιστορία συνυπάρχουν πέντε τροπικοί κυκλώνες πάνω από τον Ατλαντικό, απειλώντας ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ανησυχία για τις καταστροφές που θα αφήσουν πίσω τους.
Χρειάστηκε να περάσουν 50 σχεδόν χρόνια για να (ανα)βιώσει ένα τέτοιο τρομακτικό φαινόμενο η άλλη όχθη του Ατλαντικού, την οποία έχουν σκεπάσει πέντε τροπικοί κυκλώνες προκαλώντας εκκενώσεις περιοχών και αυξάνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για τις καταστροφές που θα προκαλέσουν στην περίοδο ακμής των κυκλώνων. Πέντε τέτοιοι, έχουν σκεπάσει τον Ατλαντικό, πράγμα που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία, με τελευταία καταγραφή το φαινόμενο του 1971, με τη συνύπαρξη τυφώνων και τροπικών καταιγίδων και τροπική ύφεσης.
ADVERTISING


Τώρα, πρόκειται για τον τυφώνα, Paulette, τον τυφώνα Sally , την τροπική καταιγίδα Teddy και Vicky, καθώς και την τροπική ύφεση Rene, που άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, απειλούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, πολλώ δε στις παράλιες περιοχές.

Ο τυφώνας Paulette έφτασε στις Βερμούδες το βράδυ της Δευτέρας και παρά το γεγονός ότι απομακρύνεται οι συνθήκες εξακολουθούν να επηρεάζουν το νησί, με τους ανέμου και τις καταιγίδες να κρατούν και για τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με το NHC, ο τυφώνας θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 111 μίλια / ώρα.



Την ίδια ώρα, ένας άλλος τυφώνας, ο Σάλι κατευθύνθηκε προς τα βορειοδυτικά μέσω του Κόλπου του Μεξικού, υποχρεώνοντας σε εκκενώσεις για περιοχές με χαμηλό επίπεδο κατά μήκος της ακτής. Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στις περιοχές Λουιζιάνα και Μισισίπι, με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες και την ανησυχία έντονη για την άνοδο της στάθμης των υδάτων ως την Αλαμπάμα.

"Η κακοκαιρία δεν είναι κάτι που πρέπει κανείς να παίρνει ελαφρά", προειδοποίησε η Κέι Άιβι, η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, αφού κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της, που συνορεύει με τη Φλόριντα. "Παρακαλάμε η Σάλι να μην προκαλέσει ζημιές, όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι", επέμεινε, καλώντας τους κατοίκους της πολιτείας της να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Παράλληλα, η τροπική ύφεση Rene, που ήταν τροπική καταιγίδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα συνεχίσει να εξασθενεί καθώς διέρχεται από τον κεντρικό Ατλαντικό και αναμένεται να εξαφανιστεί εντός των επόμενων δύο ημερών, ενώ η τροπική καταιγίδα Teddy βρίσκεται επί του παρόντος στον κεντρικό Ατλαντικό και αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα τις επόμενες ημέρες. Εάν συμβεί αυτό, ο Teddy θα είναι ο όγδοος τυφώνας της φετινής σεζόν μετά τη Sally.

Όσο για τη τροπική καταιγίδα Vicky, βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω από τον ανατολικό Ατλαντικό, μόλις μερικές εκατοντάδες μίλια δυτικά από τα νησιά Cabo Verde. Αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσμενείς συνθήκες τις επόμενες δύο ημέρες, γεγονός που θα περιορίσει την ανάπτυξή του.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες