Μακρόν σε Τραμπ: Μάζεψε τον Ερντογάν, αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020

Μακρόν σε Τραμπ: Μάζεψε τον Ερντογάν, αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία

Έξαλλος φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι αν χρειαστεί θα βυθίσει το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ - Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ ο Μακρόν εξέφρασε τη δυσφορία του για τον Ερντογάν στον πρόεδρο των ΗΠΑ - Την ίδια ώρα κρίσιμο αναμένεται να είναι το ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη στην Κορσική 

  

Η έμπειρη διπλωματική συντάκτρια Κύρα Αδάμ αναφέρει σε ρεπορτάζ της στο militaire.gr τα εξής: «Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν , ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι στον Πρόεδρο Τραμπ, ζητώντας του «να μαζέψει τον Ερντογάν» διότι εκτός των άλλων η «Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο». Διαφορετικά, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία. Διότι ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το Σαρλ Ντε Γκωλ».


Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος ο κ. Μακρόν εξέφρασε την δυσφορία του στον Τραμπ και του ζήτησε να μαζέψει τον Ερντογάν:


«Το τηλεφώνημα ανταπέδωσε λίγο αργότερα ο Τραμπ στον Μακρόν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέλει να κατεβάσει τους τόνους , προτείνοντας να μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Αν Μεσόγειο « για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα».


Το ίδιο διάστημα , ο Τ. Ερντογάν τηλεφώνησε δύο φορές στην καγκελάριο Μέρκελ υποβάλλοντας το αίτημα να μην πλεύσει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην περιοχή.


Το Παρίσι ωστόσο δεν αναθεωρεί την απόφαση του και γι’ αυτό έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών ( AIR IDENTIFICATION ZONE) 60νμ για εχθρικά αεροσκάφη και 20νμ για εχθρικά πλοία από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ».






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1115939/makron-se-tramp-mazepse-ton-erntogan-allios-oloi-tha-psaxnoyn-na-vroyn-poy-peftei-i-toyrkia
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες