Κυβέρνηση: Δεν τίθεται θέμα αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020

Κυβέρνηση: Δεν τίθεται θέμα αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών


Μονολεκτικά και κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχθεί η Ελλάδα αποστρατικοποίηση νησιών.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σε ερώτηση αν μπορεί να διαβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι δεν θα τεθεί στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου θέμα αποστρατικοποίησης ή απόσυρσης Ενόπλων Δυνάμεων από ελληνικά νησιά, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Φυσικά».

Κατά τα λοιπά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε: «Όπως ήδη έχουμε πει, η συμφωνία για την επανέναρξη διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα θετικό βήμα. Χρειάζεται βέβαια, όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά».
Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε επίσης ότι «η συμφωνία αποδεικνύει ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο, απέδωσε. Γιατί από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμη για διάλογο όχι όμως υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών. Διευκρίνισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες