Αυξάνει ταχύτητα το Oruc Reis – Προς αποχώρηση ή μπλόφα του Ερντογάν; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2020

Αυξάνει ταχύτητα το Oruc Reis – Προς αποχώρηση ή μπλόφα του Ερντογάν;

Η πορεία του ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, τις τελευταίες ώρες αποτελεί μυστήριο. «Πλώρη για την Αττάλεια» μεταδίδουν οι Τούρκοι.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το τουρκικό ερευνητικό να επιστρέφει στην Αττάλεια, ώρες μακριά από την επίσκεψη της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Καστελλόριζο και με τα σενάρια να φουντώνουν για έκδοση νέας τουρκικής NAVTEX στην περιοχή.
5 ώρες ακριβώς πριν τη λήξη της τελευταίας NAVTEX που ήθελε το τουρκικό ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Oruc Reis και τα βοηθητικά του Ataman και Cengis Han, φαίνεται να έχουν διπλασιάσει την ταχύτητα τους, σε επίπεδο που πλέον δεν είναι εφικτές οι έρευνες με καλώδια, και να επιστρέφουν στην Αττάλεια.

Το τουρκικό ερευνητικό από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα κινούνταν με ταχύτητα 4-5 κόμβων ταχύτητα που του επέτρεπε να πλέει έχοντας ποντίσει καλώδια με τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να διενεργούσε σεισμικές έρευνες. Εδώ και λίγες ώρες το τουρκικό πλοίο κινείται νότια του Καστελλορίζου, με κατεύθυνση βορειοανατολική και με ταχύτητα περίπου 9 κόμβων , οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει μαζέψει τα καλώδια.






Πηγή: https://www.onalert.gr/ellinotourkika/ayxanei-tachytita-to-oruc-reis-pros-apochorisi-i-mplofa-toy-erntogan/395427/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες