Νέες γελοιότητες από την Τουρκία: Έτσι βρήκε η Ελλάδα τα λεφτά για τα Rafale - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2020

Νέες γελοιότητες από την Τουρκία: Έτσι βρήκε η Ελλάδα τα λεφτά για τα Rafale

 

Σε επίπεδα επιστημονικής φαντασίας έχει φτάσει η ανθελληνική προπαγάνδα στην Τουρκία την ώρα που στην Άγκυρα τρέμουν για την αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στον αέρα η οποία θα προκύψει μετά την αγορά των πανίσχυρων γαλλικών Rafale από την Ελλάδα.

  

«Μπροστάρης» σε αυτή την προπαγάνδα είναι για ακόμη μία φορά το Anadolu το οποίο σε μακροσκελή ανάλυσή του στην οποία μιλά για την προσπάθεια περικύκλωσης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, φτάνει στο σημείο να πει πως η Ελλάδα δεν πληρώνει η ίδια για τα Rafale.


«Ο αγωγός EastMed έχει μετατραπεί σε στρατιωτική συμμαχία κατά της Τουρκίας», γράφει ο Mehmet A. Kanci αρθρογράφος της κρατικής υπηρεσίας ειδήσεων στην Άγκυρα. «Τα σχέδια των Ελλήνων ηγετών για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου έχουν οδηγήσει την Τουρκία, η οποία αποκλείεται αδίκως από την εξίσωση, σε πράξεις που δεν θέλει», σημειώνει.



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα γράφει για το 10ετές ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,2%, το Anadolu υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία με σκοπό την αγορά των Rafale, τα οποία όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Τούρκοι αλλάζουν τις ισορροπίες στον αέρα.


«Η Ελλάδα πούλησε ομόλογα αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια) στις διεθνείς αγορές στις 2 Σεπτεμβρίου, χωρίς να περιμένει την τελική συνάντηση με τον Μακρόν για την υπογραφή της συμφωνίας. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε τις διευθύνσεις των αγοραστών αυτών των ομολόγων, δεδομένου ότι τα προγράμματα εξοπλισμού της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου χρηματοδοτούνται έμμεσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία», σημειώνει το πρακτορείο.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1116844/geloia-propaganda-apo-tin-toyrkia-etsi-vrike-i-ellada-ta-lefta-gia-ta-rafale

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες