Εξαντλήθηκαν οι πυροσβέστες και κατέθεσαν μήνυση(VIDEO) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2020

Εξαντλήθηκαν οι πυροσβέστες και κατέθεσαν μήνυση(VIDEO)


Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος απέκλεισε την έκκλησή τους για ενίσχυση του προσωπικού, ενώ το υφιστάμενο έχει κυριολεκτικά εξαντληθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου και την πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ Μόριας.

Με επιστολή τους προς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, του βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και την πανελλαδική τους ομοσπονδία εκφράζουν την αγωνία τους.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Ντίνος και ο γενικός Γραμματέας, Χρήστος Καλέλλης:



Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του Αρχηγείου, εξηγεί η Ένωση, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της ενίσχυσης των υπηρεσιών σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό καθ’ ότι, όπως ισχυρίστηκε, υπάρχει επάρκεια και σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή.

«Διακινδυνεύεται η ζωή μας»

«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι, υπό τις συνθήκες που εργαζόμαστε και αυτές που καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε, τίθεται πλέον ζήτημα διακινδύνευσης όχι μόνο της υγείας μας αλλά και της ίδιας της σωματικής μας ακεραιότητας» εξηγούν και αναφέρουν:

«Δεν αναφερόμαστε στην επιτακτική αναγκαιότητα για προληπτικές υγειονομικές εξετάσεις εξαιτίας του ότι εκτιθέμεθα σε ποικίλα επιβαρυντικά για την υγεία μας περιβάλλοντα στοιχεία , λόγω ύπαρξης έντονων καπνών , αιωρούμενων σωματιδίων , υπολειμμάτων καύσης , διοξινών , χημικών παραγώγων από αστικά ή και βιομηχανικά συμβάντα, την έκθεση μας σε υψηλές θερμοκρασίες των υλικών που καίγονται και των θερμοκρασιών του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την συνεχόμενη κόπωση λόγω ιδιομορφίας των συμβάντων και της συνεχόμενης υπερεργασίας, που βέβαια έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία.

Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι είμαστε εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι στον κορονοϊό αλλά και σε άλλα λοιμώδη νοσήματα, όταν καλούμεθα να επιτελέσουμε το έργο μας ανάμεσα σε άτομα που αποδεδειγμένα είναι φορείς ή νοσούν. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι δεχόμαστε επιθέσεις με πέτρες, με μαχαίρια, με αιχμηρά αντικείμενα και με πάσης φύσεως αυτοσχέδια όπλα. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε άτομα – σαφώς μία μερίδα και όχι το σύνολο των προσφύγων-μεταναστών, οι οποίοι υφίστανται και αυτοί τις δραματικές συνέπειες της κατάστασης που έχει προκύψει – τα οποία δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές και αποδεδειγμένα επιδεικνύουν παραβατικές ή ακόμη και εγκληματικές συμπεριφορές.

Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι η συνεχόμενη εργασία μας, παρανόμως και χωρίς αποζημίωση, όχι απλώς υπερβαίνει τις εικοσιτέσσερις ώρες, αλλά ενίοτε φθάνει και υπερβαίνει τις 32συνεχόμενες ώρες, ειδικά μετά την εξάντληση των ωρών των εποχικών συναδέλφων. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι τα πληρώματα των οχημάτων λειτουργούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως με κίνδυνο λόγω κοπώσεως και εξαντλήσεως να προκαλέσουν ατύχημα. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ατύπως λειτουργούμε με κατάσταση επικινδυνότητας στο πέντε , ήτοι σε κατάσταση συναγερμού. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι εντός των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής οι συνάδελφοι παρεμποδίζονται στο έργο τους από πρόσφυγες – μετανάστες οι οποίοι όχι απλά δεν διστάζουν να προκαλέσουν ζημιές στα οχήματα, όπως και προκάλεσαν, αλλά και να προκαλέσουν σοβαρές ή και βαριές σωματικές βλάβες σε συναδέλφους.

Δια της παρούσας επιστολής μας όχι απλά μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων που επί μακρό χρονικό διάστημα δεν είναι απλώς σε επιφυλακή, αλλά επιχειρούν ακατάπαυστα, αντιμέτωποι με επιθέσεις που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα, και που έρχονται σε επαφή με εν δυνάμει κρούσματα του COVID-19, έχοντας υπερβεί εαυτόν και τα όρια αντοχής αποτρέποντας τα χειρότερα, αλλά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το σοβαρό ενδεχόμενο πλέον να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Παρακαλούμε συνεπώς όπως υπάρξει άμεση ενίσχυση της Υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες