Συναγερμός-Στο όριο τους οι ΜΕΘ στην Αττική - Κενές μόνο 25 με 30 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2020

Συναγερμός-Στο όριο τους οι ΜΕΘ στην Αττική - Κενές μόνο 25 με 30

Νέο «καμπανάκι» από τον Μ. Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, για την κατάσταση του Ε.Σ.Υ. και τις διαθέσιμες ΜΕΘ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.


Όπως καταγγέλλει, «το νοσοκομείο της Κοζάνης διαθέτει μία κλινική κορονοϊού 15 κλινών», η οποία «γέμισε με ασθενείς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη περιοχή». Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης πως ασθενείς από τη Κοζάνη διακομίζονται στο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας ή στο «ΑΧΕΠΑ», προσθέτει.


Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνει ότι την ίδια ώρα συνεχίζονται τα κρούσματα στους υγειονομικούς, καθώς στο παραπάνω νοσοκομείο «δύο συνάδελφοι νόσησαν από κορονοϊό» και ένας εξ αυτών νοσηλεύεται.


Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος προειδοποιεί πως «οι κενές κλίνες στην Αττική είναι σε καθημερινή βάση 25 με 30», ενώ δηλώνει ότι «οι αρχές αναφέρουν ποσοστά για να κρύβουν τον πραγματικό αριθμό κενών κλινών ΜΕΘ». «Εάν θέλουν να συνεχίσουν να ανακοινώνουν ποσοστά ακάλυπτων κλινών οφείλουν να ενημερώνουν και για το συνολικό αριθμό διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ», τονίζει.


Η ζοφερή εικόνα συμπληρώνεται με την αναφορά του ίδιου πως «συνεχώς ανακοινώνονται θάνατοι από κορονοϊό σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού».


Κατά τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, άλλωστε, «δεν μπαίνουν σε ΜΕΘ όλα τα επιβαρυμένα περιστατικά κορονοϊού, ανεξαρτήτως ηλικίας», με τον συνδικαλιστή να σχολιάζει πως αυτό συμβαίνει «προφανώς για να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ. Κάθε χειμώνα ζούμε τέτοιες καταστάσεις με την εποχική γρίπη».


Συμπερασματικά, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει πως «δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ» και πως «φέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα εάν δεν υπάρξει ύφεση της πανδημίας» καθώς «δεν είναι λύση να μετατρέπονται γενικές ΜΕΘ και καρδιοχειρουργικές μονάδες σε ΜΕΘ κορονοϊού», όπως συνέβη στα νοσοκομεία «Ελπίς», «Γεννηματάς» και «Αττικόν».


«Προσαρμόζεται το σύστημα στην αντιμετώπιση μιας νόσου και θα χάνουμε ασθενείς από άλλες αιτίες», καταλήγει.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/63744-koronoios-sto-orio-oi-meth-stin-attiki-kenes-mono-25-me-30
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες