Αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουμε 2 χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2020

Αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουμε 2 χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα

Τον κίνδυνο να ξεφύγουν τα νούμερα των κρουσμάτων του κορωνοϊού και να χαθεί κάθε έλεγχος της πανδημίας επισήμανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. Πρότεινε να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού.


Όπως τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ στο MEGA, «σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέρα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου». «Προς το τέλος του Νοεμβρίου θα ανεβούμε στα 400+, ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου στα 600+ μέσο όρο κάθε μέρα» εκτίμησε ο ο. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας πως αν υπάρχει συνδυασμός της νόσου Covid-19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1 τα κρούσματα ημερησίως μπορούν να φτάσουν στα 2.000 κάθε ημέρα.


«Το θέμα είναι το είδος των μέτρων που λαμβάνουμε και το αν τα τηρούμε» πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης, εξηγώντας πως το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο επώδυνο είναι η καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους.


Τι γίνεται με τα γηροκομεία και τους ελέγχους

Σε σχέση με τις συνθήκες λειτουργίας των γηροκομείων και των ελέγχων που γίνονται σε αυτά, ο Δημήτρης Καμπανάρος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Ηλικιωμένων τόνισε πως «το πρωτόκολλο που έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ περιλαμβάνει μέτρα προληπτικά, αλλά και μέτρα διαχείρισης ενός κρούσματος, αν εμφανιστεί σε μια μονάδα».Μια σημαντική πτυχή του προβλήματος, όπως υπογράμμισε ο κ. Καμπανάρος έχει να κάνει με το γεγονός πως εδώ και μήνες έχουν γίνει ελάχιστοι έλεγχοι σε αυτές τις μονάδες. «Έχουν γίνει τεστ μία ή δύο φορές από τον Μάιο, όταν στο εξωτερικό γίνονται δύο κάθε μήνα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Τα τεστ αυτά είναι υποχρέωση του κράτους, είναι αδύνατον να κάνουμε με δικούς μας πόρους δύο φορές το μήνα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους», κατέληξε.


«Στις δομές ηλικιωμένων θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα» υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί είναι ευαίσθητοι στις ασθένειες, ενώ υπενθύμισε το παράδειγμα της Ιταλίας.


Πηγή: https://www.pagenews.gr/2020/10/02/ellada/sarigiannis-koronoios-an-den-parthoun-metra-tha-exoume-2-xiliades-krousmata-kathe-mera/
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here