Σοκ !!! Πάνω από 800 κρούσματα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2020

Σοκ !!! Πάνω από 800 κρούσματα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινώσει περισσότερα από 800 κρούσματα σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο «κόκκινο» η ανησυχία στη Β. Ελλάδα.


Νέο ρεκόρ στα νέα κρούσματα σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο ΕΟΔΥ, μία ημέρα μετά το υψηλό των 667 θετικών διαγνώσεων.

Αρμόδιες πηγές μετέφεραν, μάλιστα, στο iEidiseis πως ο ημερήσιος απολογισμός θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 800 έως και 900 νέες μολύνσεις.

Με δεδομένο, δε, πως χθες τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 600, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, αλλά και ότι η διασπορά του ιού εξελίσσεται ραγδαία στη Βόρεια Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, μία νέα «έκρηξη» των μολύνσεων θα οδηγούσε σε νέα μέτρα σε περιοχές όπως οι Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καστοριάς κ.α..

Ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη ενδέχεται να περάσει από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί επίπεδο», ενώ τα Ιωάννινα και η Καστοριά να περάσουν στο «κόκκινο», να μπουν δηλαδή σε καθεστώς lockdown, κατά το μοντέλο της Κοζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες.


Αλλαγή επιπέδου λόγω επιδείνωσης των υγειονομικών δεικτών είναι πιθανή σε Κόρινθο (από κίτρινο σε πορτοκαλί) και Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο), μεταξύ άλλων.

Αυτή την ώρα, άλλωστε, συνεδριάζει η επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τις περιοχές που θα υπαχθούν σε νέο επίπεδο συναγερμού του Υγειονομικού Χάρτη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη και ο κ. Χαρδαλιάς.

Προειδοποίηση Μόσιαλου

«Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα», προειδοποίησε προ ολίγου και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. «Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή», τονίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του, καλώντας σε συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως γράφει ο ίδιος: «Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας».
Επισημαίνει, τέλος, πως χρειάζεται:
«πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας,
επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας».
αλλά «και μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων».


«Επιθετική έξαρση του ιού - Σημαντικά τα επόμενα 24ωρα»

Υπενθυμίζεται πως στην Καστοριά μετέβη προ ολίγου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή.

«Αξιολογήσαμε την κατάσταση, έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα της πρώτης φάσης. Σήμερα θα συζητηθεί το ζήτημα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Δεν μπορώ, φυσικά, να προκαταβάλω την απόφαση της Επιτροπής, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάνω έκκληση κι από εδώ, από την Καστοριά, σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμορφωθούν απόλυτα με τα μέτρα. Να τα τηρήσουμε όλοι μαζί, να φοράμε όλοι μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιδημιολόγων», δήλωσε ο ίδιος σε συνέχεια της συνάντησης.

«Ανεξάρτητα από την απόφαση των Εμπειρογνωμόνων, τα επόμενα 24ωρα είναι πάρα πολύ σημαντικά, γιατί θα πρέπει η έξαρση του ιού να σταματήσει», συνέχισε. Η κατάσταση «προβληματίζει, γιατί πέρα από τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, τα κρούσματα αυτά συσχετίζονται με clusters τα οποία παρουσιάζουν υψηλούς επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές, είναι δηλαδή εστίες υπερμετάδοσης».

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκ νέου λόγο για «εξαιρετικά κρίσιμη» συνθήκη που «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα». «Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από τον ελληνικό λαό κι αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει στράφι. Κάνω έκκληση σε όλους να εφαρμόσουν τα μέτρα – είναι κλειδί για την επόμενη ημέρα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή ξεχωριστά», κατέληξε.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/64735-kroysmata-simera-21-10-sok-me-pano-apo-800-stin-anakoinosi-tou-eody
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες