Άσχημα τα νέα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2020

Άσχημα τα νέα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Συνεχίζονται οι περιπέτειες του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυ Σταμάτη, καθώς σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ. Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν και στον ξάδερφο του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα. Το αδίκημα για το οποίο επιβλήθηκαν οι συγκεκριμένες ποινές είναι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού .


Το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στράφηκαν γύρω από το γεγονός ότι οι πελάτες τους δεν μπορούν να καταβάλλουν το ποσό της εγγύησης που τους ζητείται λόγω οικονομικής αδυναμίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές, μια απόφαση που την χαρακτήρισαν απάνθρωπη. 


Τι είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» είπε σε έντονο τόνο ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός διαδικασίας.


«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη. «Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.


Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνάφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον πρώτο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα στο οποίο εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα.

Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό. Στη συνέχεια σύμφωνα με την κατηγορία σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία κατέληξαν χρήματα τα οποία προήλθαν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.


Υπενθυμίζουμε ότι η Βίκυ Σταμάτη πριν από λίγες μέρες έπαθε έμφραγμα, και νοσηλεύτηκε για κάποιες μέρες. Το συμβάν γνωστοποίησε η ίδια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.






Πηγή: https://www.pagenews.gr/2020/10/27/ellada/akis-tsoxatzopoulos-dikastirio-eksi-xronia-katheirksis-kai-100-000-xrimatiki-ston-idio-kai-stin-biky-stamati/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες