ΛΟΥΤΡΑΚΙ- Απίστευτη Πρόκληση Λογοθέτη και Πρωτοπαππά για το ψήφισμα κατά της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2020

ΛΟΥΤΡΑΚΙ- Απίστευτη Πρόκληση Λογοθέτη και Πρωτοπαππά για το ψήφισμα κατά της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία

Έκπληξη και συνάμα προβληματισμό προκάλεσαν οι αδικαιολόγητες, κατά την άποψή μας, σφοδρές αντιδράσεις του Κώστα Λογοθέτη στην πρόταση του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων Σπύρου Ράτη, που αφορούσε στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την καταδίκη των εχθροπραξιών του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας.  


Ο Κώστας Λογοθέτης ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να έρθει για ψήφιση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς όπως είπε, θα ήθελε πρώτα να το μελετήσει. Καταλήγοντας τόνισε, εκτιμούμε ορθά,  ότι θα έπρεπε να έχει έρθει ψήφισμα κατά των ενεργειών της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, όμως παρά την παραίνεσή του αυτή δεν κατέθεσε σχετικό ψήφισμα. Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά με ηπιότερες αντιρρήσεις κινήθηκε και η Μαρία Πρωτοπαππά.

Αποτέλεσμα ήταν τελικά η πρόταση να μην τεθεί καν σε ψηφοφορία.

 

Αυτό είναι το κείμενο  ψηφίσματος  που κατέθεσε ο Σπύρος Ράτης:

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων εκφράζοντας την αγωνία του για τους Αρμένιους αδελφούς μας με τους οποίους μας συνδέουν μακροχρόνιοι και ισχυροί δεσμοί, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των αζερικών και τουρκικών δυνάμεων στον άμαχο πληθυσμό.

 

Ο ανάλγητος τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός, τον οποίο έχουν βιώσει στο παρελθόν ο ελληνισμός της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, προσπαθεί μέσω του προτεκτοράτου του, να ανατρέψει το status quo της περιοχής και να καπηλευτεί εδάφη και ενεργειακά κοιτάσματα, όπως αποτυχημένα προσπάθησε να επιβάλει πρόσφατα στο Ν.Α Αιγαίο.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει ΤΩΡΑ κάθε ενδεδειγμένη πρωτοβουλία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας, προκειμένου να ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα για τον τερματισμό της απαράδεκτης και συνεπικουρούμενης από την Τουρκία, ηθικά και υλικά, στρατιωτικής εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

 

Η άμεση κατάπαυση του πυρός αποτελεί μονόδρομο στην ανεύρεση κοινών σημείων συνεννόησης και αμοιβαίου σεβασμού, που θα επιτρέψει την ευημερία, την ανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών αλλά και των λοιπών κρατών της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των λαών να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά στις ιστορικές τους πατρίδες, αποτελεί βάση του διεθνούς δικαίου και κορωνίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ανθρωπότητα δεν αντέχει και άλλα δακρυσμένα και τρομοκρατημένα παιδικά μάτια.


Δείτε από το 2:41:25


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες