Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2020

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1 Οκτωβρίου 2020, που αρχίζει η χειμερινή περίοδος. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα η διατάραξη της κοινής ησυχίας τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε μηνών.


Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται κατά τη χειμερινή περίοδο


από 15.30 έως 17.30 (μεσημβρινή)

και

από 22.00 έως 07.30 (νυχτερινή)


Ως χειμερινή περίοδος 2020 λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου 2020 έως την 31 Μαρτίου 2021


Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα η διατάραξη της κοινής ησυχίας τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε μηνών


Σύμφωνα δε με την διάταξη του άρθρου 10 του Ν.4367/2019 προβλέπεται ότι, όλες οι παραβάσεις των Προεδρικών Διαταγμάτων της παραγράφου 1 περ, α του άρθρου 12 του Ν.1481/1984, καθώς και των αστυνομικών διατάξεων της παραγράφου 3 εδ. β του ίδιου άρθρου τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε μηνών, ή με χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες.


καθορίζονται ως εξής οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής κοινής ησυχίας :


Α) Κατά τη θερινή περίοδο από την 15:00 μ.μ. μέχρι την 17:30 μ.μ. και από την 23:00 μ.μ. μέχρι την 07:00π.μ. αντίστοιχα.


Β) Κατά τη χειμερινή περίοδο από την 15:30 μ.μ. μέχρι την 17:30 μ.μ. και από την 22:00 μ.μ. μέχρι την 07:30 π.μ. αντίστοιχα.


Ως θερινή περίοδος για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης θεωρείται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου μέχρι την 31 Μαρτίου.


Κατά τις ως άνω ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:


Α) Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.


Β) Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου, ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου, τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί, και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες, ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους.


Γ) Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, στις πλατείες και στους δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.


Δ) Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια, ή σε άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και οι συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.


Ε) Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΧΙ, κ.λ.π.) η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε, ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου οχήματος, το οποίο είναι σε στάση.


ΣΤ) Η χρήση σειρήνων, ή άλλων ηχητικών οργάνων, ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.


Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/62221-ti-allakse-stis-ores-koinis-isyxias
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here